Helló.
Most tervezek egy USB Station 2-t vásárolni, de kicsit elbizonytalanít, amit néhány helyen olvastam.
Nekem igazából teljesen átlagos otthoni felhasználásra kellene. Van 2 db 1,5 TB-os külső winchesterem (NTFS, tele adattal), azokat kötném rá, számítógépről mókolnék rajtuk (másolgatás, áthelyezgetés, törölgetés), TV-ről/iPhone-ról/iPad-ről filmet néznénk róluk (néha esetleg MKV-t is) és időnként 1-2 torrent is futna rajta. Valahol (talán ezen a fórumon) azt olvastam, hogy 20 torrent file-t kezel, máshol 5-öt írnak, megint máshol pedig azt, hogy ha 1-nél többet elindítok, akkor belassul az egész, meg hogy felfelé nem is nagyon tölt. Akkor most mi lehet az igazság?
Ja, és annak mennyi a valóságalapja, hogy párhuzamosan nem nagyon fut rajta több dolog? Tehát mondjuk működik-e az, hogy a háttérben futtat pár torrent letöltést, közben megy a TV-n egy film, én meg esetleg épp rámásolok valamit számítógépről, vagy ennyi dologtól már megfekszik? Mennyire szűk keresztmetszet az a 800 MHz és a 128 MB memória?
A DS110j a másik kiszemelt (sajnos anyagilag max. ennyi fér bele), de ha jól értelmezem, hardverileg ugyanaz a kettő, csak ebbe bele lehet eszkábálni egy belső winchestert is, amire nekem nincs igazán szükségem, tehát ha azt venném, ugyanott lennék a problémáim szempontjából.
Köszönöm előre is a segítséget.