DS 211

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS 211

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.08.29. 08:14

Gondolom Windows Server 2003-ról van szó. Windows-ban nem vagyok otthon, az angol oldalon lenne érdemes szétnézni, de tudtommal nincs gond.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: brandhu » 2011.08.26. 10:28

Tisztelt Gandalf :)

Egy 211+ vásárlását tervezem vállalati környezetben való használatra.

Semmi extra szolgáltatásra (legalábbis jelenleg) nem lenne használva, csupán fájlszerverként, és központi backup tárolóként.
Viszont nagyon fontos lenne, hogy a 2003-as domainel hiba nélkül együttműködjön.
20-25 user használná hálózati tárolóként. Így azt szeretném, hogy az ezen tárolt mappákra is működjön a domain jogosultság kezelése.

Egyébként két WD 2TB 7200RPM 64MB SATA II/300 Raid Edition4 disk kerülne bele.

Pár szóban ha kérhetnék megerősítést.

Köszönettel
brandhu

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.01.16. 23:34

Amely merevlemez biztosan kompatibilis, azokról ITT a lista. Ez annyi jelent, hogy ezeket a Synology saját maga tesztelte heteken keresztül. Ettől függetlenül nem tudunk olyanról, ami ne működne jól a mostani DiskStation-ökben. Mi egyébkén inkább 5 400/5 200-as fordulatszámú lemezeket szoktunk javasolni, kevesebbet fogyasztanak, kevésbé kell őket hűteni, és a NAS-ban nem lehet észrevenni a sebességkülönbséget (legfeljebb a legnagyobbaknál).
Távoli elérés természetesen műküdik (még a Transmission-é, vagy a saját torrentkliensé is), ha FTP kell, bekattintod majd a menüben az FTP-szerver checkboxot, és megy az is.
Azt nem tudom, mi a Windows beépített backup programja, de ha tud mondjuk SMB-n keresztül másik gépre menteni, akkor a Synology-ra is fog szerintem. De kapsz a NAS mellé Windows-os backup progamot is.
A winyókkal kapcsolatban itt nincs olyan, mint a D-Link-en, hogy össze-vissza partícionálom (tekintve, hogy itt a cél a megbízható működés), tehát vagy két külön kötetet hozol létre két lemezzel, vagy RAID0-át, vagy RAID1-et, ha kell a biztonság. A lemezeket majd a NAS partícionálja, csinál magának rendszerpartíciót rá, no meg adatpartíciót. De ezek méretét ő dönti el, Neked nincs mit állítgatni.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DS 211

HozzászólásSzerző: Matyeep » 2011.01.16. 19:43

Sziasztok!

Tulajdonképpen csak megerősítést szeretnék kérni, mert egy DS 211-et szemeltem ki magamnak, amibe 2 db Seagate Barracuda 7200.12 vinyót pakolnék, és az a kérdésem, hogy biztos kompatibilisek lesznek-e a termékkel? Eddig D-link 313-at használtam (ami behalt, nem tudom miért, de csak usb-módban megy, a benne levő barracuda hibátlan), és persze most tényleg olyat szeretnék, amivel nem lesz gondom. Azon eddig transmission futott, de úgy látom ha szükséges ezen is futtatható.
Egyéb körülmények amik fontosak lehetnek:
-Iphone-nal is buherálnám, ahogy utánanéztem ez gond nélkül mehet majd. (A szükséges router és DynDNS beállításokat nagyjából ismerem),
- D-link DIR-825n routerre kötném (ezen fix IP osztanék neki, és betenném DMZ- kivételekbe),
- UPC-s netem van (gondolom ezzel nem lesz gond, a synology.com oldal hibát már leírtam a UPC-nek :) ),
- Távoli elérés érdekelne még. (Mondjuk munkahelyi gépről, ilyemik. Főleg FTP és torrent buherálás),
- Szeretném a Windows beépített biztonsági mentését használni, ebben nem vagyok biztos hogy futni fog rendesen,
- Egyszerre 4 gép csatlakozna,
- megosztott nyomtatóra, és remote controllerre gondoltam még.

Amit még fontosnak tartok megkérdezni, hogy milyen módban használjam a winyókat? (Az egy 1Tb-ot nem hiszem hogy átfogom lépni, biztonsági mentés, médiatárolás, torrent)
És van e valami olyan információtok, amiben tudtok segíteni, hogy a legoptimálisabb teljesítményt érjem el (particiók, beállítások, ilyenek)?

Köszönöm: MatyeeP
Matyeep

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!