Sziasztok,
2 vagy 4 lemezes Synology NAS-t szeretnék, legalábbis az eddig összeszedett infók szerint.
Egy csomó teszten, kezelési utasításon, és fórumon vagyok túl, mégis maradt néhány kérdésem. Elég nehéz összeszedni, hogy a régi panaszok közül mit javítottak az új szoftverben, mi változott. Jó lenne egy összeszedett lista ezekről a leendő vásárlóknak!
Általános kérdések:
Az oprendszer valamelyik winchesteren van? Tehát hiba esetén újra kell telepíteni? Ha igen, mennyi helyet foglal el? Ugyan ez így hülyeségnek hangzana, de az 1MB flash, és az hogy lemez nélkül nem működik erre enged következtetni. Vagy van valami saját tárhely a rendszernek?
Tud már rar-t is kicsomagolni, ugye? Nem csak zip-et?
Torrent:
Hány darabot adhatok a listához, és hány lehet aktív?
A Download Redirector(DR3) tudja azt, hogy egy torrent fájlnál a böngészőben(IE) a megnyitást kiválasztva elindul és hozzáadja a letöltésekhez? Vagy előbb le kell tölteni, és utána hozzáadni?
A DR3-ban is ki lehet-e választani, hogy mely fájlok töltődjenek le?
A DR3 tényleg csak helyi hálózaton működik, interneten keresztül már nem?
Ha felrakom a transmissiont azzal már nem működik együtt a "redirector"? Akkor hogyan lehet kényelmesen(!) hozzáadni a torrenteket a listához, úgy hogy mindjárt kiválasztom, hogy mit töltsön le belőle?
Lehet egyszerre aktív a Download Station és a Transmission is?
Melyik az a legkisebb proci, amelyik egy 80/25-ös netet teljesen ki tud használni letöltésnél és seedelésnél is?
Media streaming:
DLNA-val van rá megoldás, hogy a gyerekek lejátszója ne lássa az összes filmet? Vagy ez csak CIFS-t tudó lejátszóval oldható meg? Valamiféle parental control funkcióra gondoltam.
Backup:
Diskstationon belül van rá lehetőség, hogy két mappát mondjuk hetente szinkronizáljak? Arra gondoltam, hogy nem lenne RAID, csak külön kötetek, és így mindig lenne egy héttel régebbi mentés. Vagy ez csak külső USB-s winchesterrel oldható meg?
Lekezel 2,5 colos tápnélküli külső HDD házat, vagy csak tápos jó az USB portba?
Ha két külön diskem van RAID nélkül (talán Basic?), akkor minden fontosnak(kötelező könyvtárak) az elsőn kell lennie, vagy szétoszthatom, hogy mondjuk zene az egyiken, letöltések a másikon?
Egyéb:
Van-e valamiféle ismert kiegészítő ebookok kezelésére. Olyasmire gondoltam mint a Calibre beépített Content Servere, onnan a Kindle-vel simán le tudom tölteni a könyveket.
Kicsit sok kérdés lett, de szerintem még nem is jutott minden eszembe, bocsi

Előre is köszi a türelmet, ha valaki végigolvassa!