kötetkezelés

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: kötetkezelés

HozzászólásSzerző: bollop » 2011.01.19. 15:48

Köszi, így világos - egy nagy massza az egész és a foldereket lehet megosztani kifelé.
Remélem, hamarosan kipróbálhatom. :D
bollop

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.01.19. 11:07

bollop írta:Ez azt jelenti, mindig csak egy partícióm lesz, függetlenül attól, hány lemezből áll egy tömb?...

Természetesen, szerencsére igen. Különben nem lenne egyben a szabad tárhely, és mindig lenne a több köteteten pár GByte, vagy MByte, amire mér nem férne semmi. Viszont nem a partycióktól függ, hogy hány MEGOSZTÁSOD van. A kötetet megosztásokat kell létrehozni, ezeket látja a számítógép úgy, mint külön mountolható lemezek. Viszont a megosztások mérete dinamikus, mind ugyanazt a kötetet használják. A megosztások között adatot mozgatni kényelmesen lehet a beépített File Station-nel, ha a számítógépen másolnál közöttük, akkor tényleg úgy működne, mint két független lemez, tehát hálózaton kiolvasná az egyik megosztást, majd hálózaton átmásolná a másikra. A File Station.ben viszont gyakorlatilag csak átírja a könyvtárbejegyzést, ha mozgatsz valamit a kötetek között. Tehát amit Te partíciónak nevezel, az a DiskStation-ön megosztás, és sokkal jobban használható, mint egy valódi lemezpartíció.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bollop » 2011.01.16. 09:51

Frodó írta:hiszen a NAS magának particionálja a HDD-ket

Ez azt jelenti, mindig csak egy partícióm lesz, függetlenül attól, hány lemezből áll egy tömb?
Ha kettő, három, négy lemez esetén nem csinálok RAID-et, akkor pedig lehetnek külön partícióim is?
Akkor a kliens oldalon hány meghajtóra (X:,Y:,Z:.....) tudom a NAS partícióit felkötni?
Köszi
bollop

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.06.09. 13:22

vorlon írta:Másik - bár erre sejtem a választ - kérdésem, hogy ugye a legújabb készülékek sem képesek mkv file-okat traskodolni lejátszás közben? Magyarul olyan tv-ről ami maga nem képes ilyen file-okat lejátszani nem fogom tudni megnézni őket? Hiába szerepel a DLNA feature-ök között az mkv?

Nem fogja átkódolni, már csak azért sem, mert szerintem az mkv-t nem tudó tévék nem tudnak semmi más fullHD formátumot sem lejátszani. Azt meg ne várd a NAS-tól, hogy majd átszámolja kisebb felbontásba és más tömörítéssel továbbküld másodpercenként mondjuk 24 fullHD képkockát.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Frodó » 2010.06.09. 09:13

vorlon írta:"Az lenne a tervem, hogy mindkét hdd-t 2 felé particionálom. Egyik feléből építenék egy raid1-es tömböt, a másik feléből pedig jbod-ot. Lehetséges ez?

Másik - bár erre sejtem a választ - kérdésem, hogy ugye a legújabb készülékek sem képesek mkv file-okat traskodolni lejátszás közben? Magyarul olyan tv-ről ami maga nem képes ilyen file-okat lejátszani nem fogom tudni megnézni őket? Hiába szerepel a DLNA feature-ök között az mkv?

A felvázolt kettéparticionálós megoldás kivitelezhetetlen, hiszen a NAS magának particionálja a HDD-ket, ebbe a felhasználó biztonsági szempontok végett nem tud beavatkozni...
Amennyiben a tárhely és a biztonság is egyaránt fontos, legalább 4 lemezes NAS választását javasolnám. Például a DS410j ár/érték arányban

Már több gyártó rendelkezik olyan DLNA-s TV modellel, ami ELVIEKBEN képes *.mkv kiterjesztésű videók lejátszására.
Természetesen a tökéletes, és kompromisszummentes megoldást egy ezen célra kifejlesztett hálózatos médialejátszó jelentheti.
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

kötetkezelés

HozzászólásSzerző: vorlon » 2010.06.08. 17:58

Sziasztok!

Remélem nem kérdezek nagy ökörséget. Ha mégis előre is bocsi. Elég kuka vagyok a témához.

A hely fogytán itthon, gondoltam beruházok egy nas-ba. Goazdaságossági megfontolásból 2 lemezes van előtérben.
És itt jön a dilemma, hogy nem szeretnék a biztonság és a sok hely között választani. Hanem komninálnám a kettőt. Ha lehet.
Az lenne a tervem, hogy mindkét hdd-t 2 felé particionálom. Egyik feléből építenék egy raid1-es tömböt, a másik feléből pedig jbod-ot. Lehetséges ez?

Másik - bár erre sejtem a választ - kérdésem, hogy ugye a legújabb készülékek sem képesek mkv file-okat traskodolni lejátszás közben? Magyarul olyan tv-ről ami maga nem képes ilyen file-okat lejátszani nem fogom tudni megnézni őket? Hiába szerepel a DLNA feature-ök között az mkv?

köszi: v
vorlon

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!