melyiket munkára

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: melyiket munkára

HozzászólásSzerző: GolfAlfa » 2012.07.03. 22:52

Üdv!
NAS beszerzés előtt állok.
3-4 gépes otthoni (de munkára is használt) hálózathoz keresek NAS-t.
Elsősorban fényképek, adatok tárolására, melyek egy részét szeretném internetről
is elérhetővé tenni. Saját weboldallal rendelkezem, tárhelyszolgáltatón keresztül,
ahol korlátozott a tárhely mérete. A weboldalról szeretnék hivatkozni a NAS-on
tárolt adatokra, nem tudom ez megoldható-e? Elég-e a dinamikus IP cím.
Különböző könyvtárakhoz különböző felhasználókat szeretnék rendelni különböző
jogokkal.
Négy lemezes megoldásban gondolkodom, elsőre két db 2-3 TB HDD-vel indulnék RAID-ben
amit a későbbiekben bővítenék még 1 ill 2 lemezzel.
Esetleg a későbbiekben a weboldalt is (vagy egy részét) a NAS-on futtatnám.
A fontosabb adatokról szeretnék külső mentést is készíteni (pl. NAS ellopása, tűz stb esetére)
A hálózaton lévő gépek adatairól meghatározott rendszerességgel szeretnék backupot készíteni
a NAS-ra.
Később esetleg médialejátszót is csatlakoztatnék a NAS-ra.
Milyen megoldást javasol?
Köszi,
GolfAlfa
GolfAlfa

Re: melyiket munkára

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.08.29. 13:35

Ha 100-as hálózatként működik gyakorlatilag minden, akkor nem lesz gyorsabb egy NAS-sal sem a folyamat szerintem. Viszont egy kétlemezes (pld. DS210j) megoldásnál nem lenne szükség a szervert (ami talán lehetne mostantól a Disk Station) is backupolni. Illetve ha nem ragaszkodnál a Norton Ghost-hoz, akkor automatikus lehetne a mentés (pld. a Synology saját Windows-os backup programjával), igaz nem lenne bootolható image-ed. De a rendszert szerintem elég egyszer lementeni disk image-ként, utána már csak az adatokról készíttetnék rendszeresen másolatot a NAS-ra. Gyanítom, hogy nem változik a system tartalma folyamatosan, csak egy bizonyos munkamappa a lényeg. Tehát szerintem lehetne mindez automatikus, és ha eddig csak ez volt a munkád a cégnél, akkor el is küldhetnek most már :)
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

melyiket munkára

HozzászólásSzerző: 1onagyi » 2010.08.29. 07:58

Üdv!

Lehet, hogy nem éppen idevaló a kérdés, de azért felteszem.

A következőt szeretném tudni.

Minden héten egy cég 6 db Windows-os számítógépét és egy Windows-os file szerverét kell mentenem. Jelenleg egy XP-s CD-ről futó rendszerrel és Norton Ghost programmal készítek a gépek lemezeiről imaget, a szerverre csatlakoztatott USB-s lemezre, majd PCDOS-al elindítva a szervert arról is az USB lemezre. Ez kb 4-5 óra minden héten.
Kérdésem: A Synology DS110J alkalma lenne-e arra, hogy azt felcsatlakoztatva a hálózatra minden gépről egyszerre indítsam a mentést és így lecsökkenjen a 4-5 óra valamennyivel. A gépek 100MB hálózati kártyával rendelkeznek, de a switchek és a router gigabites.

Válaszokat előre is köszönöm. Bízom benne, hogy néhány DS110J felhasználó is reagál.

Üdv:1onagyi
1onagyi

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!