Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: knx88 » 2018.02.27. 15:34

Sziasztok !

Itthonra szeretnék egy NAS-t. 2 kamasz gyermek meg az asszony akik inspiráltak :D és a 3 tv 3 Pc, mindegyik lanon rajta még a tv-k is. Elegem van az "ezt töltsem le azt vigyem ide azt dugjam be azt játszam le" kijelentésekből. Egy lemezes elég lenne számomra. Nem kell raid. A fontos képek adatok megvannak a gépemen+egy külső merevlemezen+fent lenne a NAS-on. Ugy gondolom ez jobb mint a raid1. 3 fizikailag külön tárolón. Nézegettem a 115j-t. De aztán arra jutottam, hogyha rászabadul ennyi mindenki a NAS-ra + torrent + van két IP kamera a ház oldalán ami jó lenne ha a benne lévő hdd-re rögzítene is pár napot, akkor az meg fog reccsenni hardveres fronton. Jó lenne ha kihasználná a gigabites sebességet LAN-on. Vagyonokat nem szeretnék rákölteni, de azért elmélyülnék benne érdekel a téma meg a szolgáltatásokat is szivesen kiprobálnám amit tud a kamerák mellett, mehetne rá backup stbstb. Így állapodtam meg a DS118-nál. Azt hiszem ennek ki kell(ene) elégíteni az igényeinket egy kellő méretű wd-red vagy purple hdd-vel ? Javítsatok ki ha tévedek és/vagy van jobb,ár-érték arányú okosabb választás.

Köszönöm szépen előre is.
knx88

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.02.21. 13:09

zozok írta:...Synology DS918+ DLNA Compliance megjelöléssel van a termék specifikációban, az RS815+ DLNA Certification jelöléssel.

Bizonyosan csak elírás, nincs különbség, minden Synology-hoz ugyanaz a DLNA médiaszerver alkalmazás van gyárilag, illetve léteznek még nem hivatalos külsős fejlesztésűek is. A hardverrel nem függ össze a DLNA-kompatibilitás, a Médiaszerver egy szoftvercsomag.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ivision » 2018.02.21. 13:00

A Certified az erősebb.

https://www.wirelessweek.com/news/2011/ ... difference

Bár én nem használok DLNA-t mert van mediaplayerem, és mindenkinek ezt ajánlom.
ivision

HozzászólásSzerző: zozok » 2018.02.21. 10:34

Gandalf írta:
zozok írta:...Mi a különbség a DLNA Certification ás a DLNA Compliance között?

Szerintem semmi, de kérlek, tegyél fel konkrét kérdést Synology termékkel kapcsolatosan, abban tudunk segíteni!

Synology DS918+ DLNA Compliance megjelöléssel van a termék specifikációban, az RS815+ DLNA Certification jelöléssel. Ezért érdekelne mit jelent DLNA Compliance és a DLNA Certification, mi a különbség a kettő közt.
zozok

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.02.21. 10:12

azober írta:Erdeklodnek hogy az (moderálva) nem hivatalos partner? Ok honnan szerzik be a synology termekeket? Koszonettel

Kérlek, az adott kereskedőtől kérdezd meg, hogy ő hivatalos magyar disztributortól vásárol, vagy szürke forrásból, de talán az egyszerűbb kérdés, hogy van-e a Synology termékek mellé regisztrációs kártya nála! A velünk közvetlenül szerződött partnereket megtalálod fent a Forgalmazók menüben. De rajtuk kívól még nagykereskedő partnereink több száz viszonteladójánl is kapsz tőlünk származó Synology terméket, amelyekhez adjuk ezen fórumot és Terméktámogatás oldalt. Szóval kérdezd meg az eladót, van-e regisztrációs kártya ide!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.02.21. 10:05

zozok írta:...Mi a különbség a DLNA Certification ás a DLNA Compliance között?

Szerintem semmi, de kérlek, tegyél fel konkrét kérdést Synology termékkel kapcsolatosan, abban tudunk segíteni!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zozok » 2018.02.20. 10:57

Sziasztok!

Mi a különbség a DLNA Certification ás a DLNA Compliance között?
zozok

HozzászólásSzerző: azober » 2018.02.18. 10:10

Erdeklodnek hogy az (moderálva) nem hivatalos partner? Ok honnan szerzik be a synology termekeket? Koszonettel
azober

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2017.11.24. 09:40

Ashen írta:...emiatt szerettem volna magyarul tájékozódni.

Ehhez a fórumhoz csak a forgalmazóktól kapott regisztrációs kártyával férsz hozzá. Ha máshol veszed a NAS-t, és nincs ilyen termék, akkor nem tudsz belépni. Vásárolj olyan hazai kereskedőtől, aki adja a NAS mellé ezt a terméktámogatás a kártyán keresztül, ha fontosnak gondolod!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Ashen » 2017.11.24. 09:26

Gandalf írta:
Ashen írta:...Meg lehet-e oldani, hogy a gépemről ezek a képek átkerüljenek a NAS-ra, és onnét dolgozzon velük a Lightroom? Oda importálja a képeket egyből, oda mentse, stb., tehát magán a gépen ne is tárolja őket a rendszer, csak a NAS-on?

Igen, persze.
Ashen írta:... Megoldható-e valamilyen módon, hogy úgy is használhassam a fórumot teljes valójában, ha ez a helyzet?

Nem. Az angol gyártói oldalon lévő fórumot viszont tudod majd használni.

Köszönöm.
Az angol fórummal nem fogok sokat érni, mert nem beszélek annyira angolul, emiatt szerettem volna magyarul tájékozódni.
Köszi.
Ashen

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!