Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: hajduj » 2016.07.31. 14:07

Elnézést a sok zavargásért, egy fontos kérdést elfelejtettem feltenni: lehetséges-e a nas-t interneten keresztül távolról teljes körűen adminisztrálni?
hajduj

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.07.31. 13:41

hajduj írta:...Ha jól értem...

Kb. így van pont, ahogy írod. Persze, bent a fórumban (amihez akkor férsz majd hozzá, ha a NAS mellé kapott Synology-forum.hu kártyával regisztráltad a megvett készüléket) szívesen várunk majd bármilyen tapasztalatot, ami nem egyértelmű.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hajduj » 2016.07.31. 12:59

Ismételten köszönöm a gyors választ. Ha jól értem, a listában szereplő nyomtatók biztosan működnek, ami nincs ott, azt pedig még senki sem próbálta. vagy megy, vagy nem. A lista egyébként is csak Windows alatti működésről szól, én pedig LinuxMint felhasználó vagyok. Ha meg tudom szólaltatni a nyomtatót, jelezzek? (Ez nem mostanában lesz, még csak készülök a vásárlásra.)
hajduj

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.07.31. 11:20

hajduj írta:a termék ismertetőknél azt olvastam, hogy nyomtatószervert nem tartalmaz pl. a ds216...

Minden Synology 2 darab USB-s nyomtatót kezel. Hol olvastál mást? Lényegtelen (a nyomtató szempontjából), hogy USB2 vagy 3 van egy számítógépen/NAS-on. DS216-ot már nem forgalmazzuk, a DS216play és a DS216+II mellett nincs értelme, helye.
Nem érdemes a listában nem szereplő nyomtatókkal próbálkozni, illetve érdemes lehet, de biztatnálak rá.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hajduj » 2016.07.31. 09:05

Köszönöm a gyors választ. Nyomtatással kapcsolatban: a termék ismertetőknél azt olvastam, hogy nyomtatószervert nem tartalmaz pl. a ds216. Ennek ellenére lehet róla nyomtatni? A 3-as usb-ről is, ahol nincs 2-es? A listában nem szereplő,de azokhoz sok szempontból hasonló nyomtatókkal érdemes próbálkozni? Úgy vettem észre, néha csak megjelenésben, és patron formátumban különböznek.
hajduj

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.07.30. 22:40

hajduj írta:Tisztelt fórumtagok...

(Ebben a topikban csak az adminisztrátorok tudnak válaszolni.)
ITT láthatod, melyik EPSON nyomtató hogyan használható.
A weblap, kamerák, fájlok elérése elvárásaidnak a legkisebb Synology is elegendő, bár azt azért könnyű kinőni, ha rákap az ember az ízére.
Az AVI videókat DLNA-n keresztül sem fogja lejátszani a TV-d, ha egyébként nem játsza le (pl. USB-ről). Gondolom XviD-et játszik, csak DivX kódolásút nem a licenc miatt. A helyedben nem néznék HD-s tévén AVI-kat, és vennék egy médialejátszót erre a célra. A NAS nem oldja meg.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hajduj » 2016.07.30. 20:50

Tisztelt fórumtagok!
A következő feladatokra szeretnék Synology NAS-t választani, ehhez kérek segítséget:

Epson usb nyomtató hálózatosítása
weblap üzemeltetése php/mysql, max. néhány ezer adat, max 10-20 felhasználó egy időben
2-4 biztonsági kamera
file-ok távoli elérése max 4 fő egy időben kb 500 GB
privát felhő 4 fő részére
avi videók lejátszása samsung tv-re (közvetlenül nem ismeri az avi formátumot)
Ha egy lemezessel is megoldható, azzal próbálkoznék. A biztonsági mentéshez van külső usb lemez több is.

Köszönettel

Hajduj
hajduj

HozzászólásSzerző: thommcsi » 2016.07.18. 21:14

Gandalf írta:Szívesen! ITT megtalálod a forgalmazókat, akiknél biztosan olyan Synology-t kapsz, ami mellé jár ehhez a fórumhoz a teljes hozzáférés. A lényeg, hogy kapjál mellé Synology-forum.hu regisztrációs kártyát, különben nem látsz a fórumból mást mint most, azaz csak a vásárlás előtti kérdések alfórumát és a számodra még zárt terméktámogatási cikkeket.

Köszönöm a tanácsot, természetesen ebből a listából választottam. Még ha egyéb más helyeken kicsit olcsóbban hozzá is lehet jutni, akkor is innen fogom megvenni, mert ha szükség lesz segítségre, support-ra, bőven megér ennyi kis felárat. (Előre is köszönöm!) Üdvözlet!
thommcsi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.07.18. 13:15

Szívesen! ITT megtalálod a forgalmazókat, akiknél biztosan olyan Synology-t kapsz, ami mellé jár ehhez a fórumhoz a teljes hozzáférés. A lényeg, hogy kapjál mellé Synology-forum.hu regisztrációs kártyát, különben nem látsz a fórumból mást mint most, azaz csak a vásárlás előtti kérdések alfórumát és a számodra még zárt terméktámogatási cikkeket.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: thommcsi » 2016.07.18. 12:49

Gandalf írta:1. Intel processzorokra mindre van és lesz is Transmission, lényegtelen, hogy Celeron vagy Atom vagy más.
2. A beépített torrent kliens a DSM-ben az a Transmission (csak egyedi, szerintem kényelmesebb) kezelőfelülettel. Minden tracker Transmission-nek látja tehát a Download Station-t (mivel az is).

Szia! Nagyon köszönöm a hasznos és megnyugtató információkat, értek mindent, most már meg merem venni. Minden jót!
thommcsi

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!