Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Elrond » 2019.11.14. 19:33

Először is a DS918+ szerintem nagyon jó választás :)
Bár ez a típus hivatalosan maximum 8 GB memóriát kezel, szerintem működni fog 16-tal is.
Igazából annak van értelme, hogy a NAS-on vannak a filmek és a Dune lejátsza róla hálózaton keresztül. Így talán felesleges lesz a lejátszóban lévő HDD, és az USB-n rákötött szintén. Viszont ezeket a lemezeket, amiken a filmek vannak ha beteszed a NAS-ba, ő nem fogja kezelni, csak miután leformázta. Szóval ha új lemezeket is veszel a NAS vásárlásakor, akkor át kell majd másolni a filmeket USB-n rákötve.
Igen talán az a legcélszerűbb, ha a testvéred majd letölti a filmet a Te NAS-odról, és utána tudja a D1-gyel lejátszani.
Synology.hu adminisztrátor
Elrond

HozzászólásSzerző: fecke78 » 2019.11.14. 16:10

Sziasztok !
Othhonra szeretnék egy nast 918+ lesz az.
ELső kérdésem ha 4 gb osat veszek akkor rakhatok belle 2*8gb ramot , youtubon látam róla videokat
Kingston memoriáját néztem :Kingston 2x8GB DDR3L 1866MHz HyperX Impact HX318LS11IBK2/16 notebook memória ?
Jelenleg dune d1 ben lévő 4tb os vinyó , illetve erre kötve egy 5 tb külső vinyo , bd 25,50 filmekkel telle , ha veszek egy nast , kezdésnek 2*4 tb winyoval , akkor látni fogja a dune által kezelt filmeket is ? Vagy át kell másolni öket a nasra , ez még nem villágos számomra , soha nem volt nas-om ...
Illetve a testvéremnek szeretnék hozzáférést adni a nas on keresztül a filmekhez , ezt ő úgy tudja kezelni , hogy letölti a filmet amit nézni akkar magának , és akkor tudja lejátszani ? Neki is dune d1 van.
Köszi ;)
fecke78

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.10.24. 21:34

A Synology rendszeresen mutat be jövőbeli modelleket kiállításokon. Ezek egy része végül nem olyan jelzéssel jelenik meg, mint a bemutatáskor, mert már a következő modellévre csúszik át, de volt már olyan is, hogy sosem jelent meg olyan formában az adott hardver. Lehet, hogy volt egy kiállításon DS220+ jelzésű modell, nem tudom. Ha volt is, és valóban ilyen néven piacra is kerül, akkor az annyit jelent biztosan, hogy 2019 júniusa után, és 2020 júliusa előtt fog megjelenni.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csordas94 » 2019.10.24. 20:46

Gandalf írta:Soha, semmilyen új modell érkezéséről nem ad ki infót a gyártó előre. Nem gondolom, hogy lecserélnék egyébként a DS218+-t a 2020-as modellévben, mert nincs olyan processzor, amire érdemes lenne.

Külföldi fórumokon pletykálják, hogy 2019 végére tehető új széria. Gondolokozom a 218+ on, de nem szívesen venném meg ha most jönne ki az újabb.
csordas94

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.10.24. 20:38

Soha, semmilyen új modell érkezéséről nem ad ki infót a gyártó előre. Nem gondolom, hogy lecserélnék egyébként a DS218+-t a 2020-as modellévben, mert nincs olyan processzor, amire érdemes lenne.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csordas94 » 2019.10.24. 09:36

DS220+ érkezéséről lehet-e már tudni valamit?
csordas94

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.05.21. 14:57

Gergő írta:...Azt félreolvashattad, duplikálást (megkettőzés) írtam, nem publikálást ;)

Valóban. De továbbra is az a kérdés, hogy (és milyen időközönként) kerül az NVR-ről a NAS-ra a felvétel? Mert ha már ott a fájl, akkor természetesen onnan bármivel vissza lehet nézni, illetve ehhez bármelyik modell elég. A virtualizációhoz 4 GB-nál több RAM kellene, más kitétel nem igen van. Nem tudom, milyen gyorsan kell futtatni a programot, mik az eredeti rendszerkövetelmények, de minél erősebb a NAS hardvere, annál gyorsabb lesz, természetesen. Azt gondolom tudod, hogy a NAS is lehet NVR.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gergő » 2019.05.21. 14:37

Gandalf írta:
Gergő írta:...négyféle NVR felvételeit tudjuk duplikálni...

Ezzel nem tudok mit kezdeni, nem értem mit jelent és hogy érted. Mármint mit jelent itt a „publikálás”? Hogyan kerül a NAS-ra a felvétel egy NVR-ről?

Azt félreolvashattad, duplikálást (megkettőzés) írtam, nem publikálást ;)
Gergő

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.05.21. 11:15

Gergő írta:...négyféle NVR felvételeit tudjuk duplikálni...

Ezzel nem tudok mit kezdeni, nem értem mit jelent és hogy érted. Mármint mit jelent itt a „publikálás”? Hogyan kerül a NAS-ra a felvétel egy NVR-ről?
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gergő » 2019.05.21. 10:51

Sziasztok!

A következőben szeretném kérni a segítségeteket:

Legyetek szívesek olyan Synology NAS-t ajánlani, amelyre négyféle NVR felvételeit tudjuk duplikálni. Amikor szükséges az adott NVR felvételét szeretnénk a NAS-ról visszanézni. Ezen kívül kellene futtatnunk a NAS-on egy virtuális windows-t is az egyik rögzítő miatt. Esetünkben a nagyobb modellek jöhetnek szóba, a 4-8 lemezes típusok.

Segítségeteket Köszönöm szépen előre is!
Gergő

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!