otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.10.17. 10:18

Nem tudunk semmilyen problémáról a Time Machine-nal kapcsolatban, itt a fórumon se jelzett még senki ilyet.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: deltoro » 2010.10.16. 21:07

Sziasztok,

Mac felhasznalok segitseget kernem, tervezem egy synology d210j, esetleg d209 vasarlasat, de tobb elrettento velemenyt olvastam a time machine kezelessel kapcsolatban az angol forumon. Szivesen vennem ha megosztanatok a tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban.

koszonom elore is,

udv
deltoro

HozzászólásSzerző: deltoro » 2010.10.16. 20:28

Sziasztok,

A mac felhasznalokat kerdeznem, hogy mennyire mukodik biztonsagosan es hatekonyan a time machine mentes a synology NASokon? (d210j v d209 beszerzesen gondolkodom) Az angol forumban tobb negativ velemeny is erkezett es nem lattam hatarozott cafolatot a hibakkal kapcsolatban.
koszonom elore is a valaszokat!

udv
deltoro

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.09.28. 17:25

Bocs, az USB hubot olvasam félre. Hub persze, az használható.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zoli_B » 2010.09.28. 05:32

Gandalf írta: Nem szerepel az adatlapján opcióként a wifi, így azt gondolom, nem fog menni. De rákérdezek.

Köszi a válaszokat!

A wifi-t nem kérdeztem,azt ha lenne se használnám,ott a gigabtes lan :) Az usb hubot kérdeztem,hogy támogatja e,hogy ha betelne a második külső hdd is,tudjak többet kötni rá. WD TV Live-hoz venném,úgy gondolom ez pont ideális számomra,árban főleg,meg a külső hdd-k miatt. Na meg a 4W-ot fogyasztó,hangtalan letöltés se utolsó! :)
Zoli_B

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.09.27. 22:19

A Transmission is szoftver csomag (csak nem a Synology által tesztelt), így az sem telepíthető. Semmi nem telepíthető a gyári alkalmazások mellé. Szerintem is elég jó a gyári Dowload Station egyébként. Nem szerepel az adatlapján opcióként a wifi, így azt gondolom, nem fog menni. De rákérdezek.
Az oka annak, amit kérdeztél egyszerű: a Synology még nem publikálta ezt a hírt, mi meg idehaza megtettük, így a forgalmazóink oldalain is olvashatsz esetleg már róla. De 1-2 hét, és a gyári oldalon is fent lesz a termék, meg nálunk is. Illetve addigra már lesz is az országban megvásárolhatóan.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zoli_B » 2010.09.26. 19:56

Üdv!

Felkeltette az érdeklődésemet a hírekben olvasott USB Station 2. Szerintem biztosan meg fogom venni ha elérhető lesz.
Írtátok, hogy nem lehet telepíteni majd rá szoftvercsomagokat. ebbe bele tartozik a transmission kliens is,vagy csak a főoldalon a szoftvercsomagok pont alatt található alkalmazások?
Egyedül a torrent kliens telepítése érdekelt volna,(van egy két oldal,ahol sok kliens bannolt,de ez nem) ,amúgy meg a gyári is jó lesz,ami rajta van,mert ahogy olvasgattam, azzal sincs semmi baj.
A többi funkciója meg bőven elég nekem,ami kell,azt belerakták.
(gondolom azt még felesleges kérdezni,hogy usb hubot támogat e majd)

ja meg még annyi,hogy miért van az,hogy 1-2 magyar oldalon kívül sehol semmi infót nem találni az usb station 2-ről az egész neten?? - még a synology.com-on se láttam a híreknél.
Zoli_B

HozzászólásSzerző: excalibur38 » 2010.09.20. 18:08

Köszönöm a segítséget!

Végül is úgy döntöttem, hogy a DS409 slim Nas.-t veszem meg.
Remélem nem okoz csalódást és hosszú ideig fogom megelégedéssel használni.
excalibur38

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.09.20. 15:04

excalibur38 írta:Két típus megvásárlása között vívódok. Az egyik SYNOLOGY DS210+ NAS, a másik Synology DS409slim...

A DS210+ kicsit gyorsabb, és a több memória miatt jóval több program telepíthető egyszerre, komolyabb weboldalt is futtathat stb. De lehet, hogy nem akarsz ilyneket, az alapfunkciókhoz elég a DS409slim 128 MB RAM-ja is. Laptop lemezes NAS-t az vegyen, akinek nem kell a nagy tárhely, és fontos a halk működés és a hordozhatóság is jól jön esetenként. Esetleg nagyon zöld szemléletű, és az áramfogyasztás mindenek felett... Különben nem éri meg, mert a 3,5"-es lemezek jelentősen olcsóbbak és nagyobb kapacitásúak. Amit leírtál, arra mindkettő megfelelő, de talán a különbözet megéri a sebességtöbbletet, ami főleg sok tízezer zenét tartalmazó Squeezebox Server futtatásakor fogsz érezni, illetve hálózaton nagy fájlokat mozgatva. De ha megvannak a laptop lemezeid, amikkel nem tudnál mit kezdeni, és a kapacitásuk elég, akkor nem kell venned új winyókat, és lassabban ugyan, de a leírtakat kielégítően tudja az olcsóbb 409slim is.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: excalibur38 » 2010.09.19. 13:03

Szervusztok!
segítséget kérek a döntésben.
Két típus megvásárlása között vívódok...
Az egyik SYNOLOGY DS210+ NAS, a másik Synology DS409slim Disk Station
Itthon van 2db. noti hdd.-m talonban.
Véleményetek szerint melyiket vegyem meg?
Amire használni szeretném: adattárolás, zenelejátszás(Logitech Squeezebox Touch), Pc.-ről-Pc.-re adatok másolása, FTP. elérés külső hálózatból(max 2-3 felhasználó, de nem biztos, hogy egyszerre), a beépített webalapú(vagy mi) photostation használata.
Esetleg egy időben több dologra is használnám pl: zenét halgatok, de közben valaki FTP.-n keresztül adatokat másol-ír a NAS-ra, vagy épp a képeket nézegeti, esetleg torrent.

Bocs a láma kérdésekért, de teljesen kezdő és tanácstalan vagyok.
Mondjuk a slim kinézetre nekem tetszik, kicsi, csendes, keveset fogyaszt no meg 24.000Ft.-al olcsóbb a másiknál....
ráadásul winyóim is vannak hozzá.
De ez az én hozzá nem értő szemléletem.

Nem akarom azt, hogy kifizetek egy csomó pénzt olyanért amit nem használok ki, viszont azt sem szeretném, hogy az egész NAS dolog kínlódás legyen ami a használatot illeti.

Mindenkinek előre köszönöm a segítségét!
excalibur38

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!