Közös dokumentumon dolgozó munkacsoport

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Közös dokumentumon dolgozó munkacsoport

HozzászólásSzerző: Profeticoit » 2014.01.21. 16:37

Sziasztok!

Remélem nem baj ha ide írok, mert nekem is hasonló kérdésem volna.
A lényeg az, hogy olyan NAS-t keresek ami támogatja a fájl zárolást, azaz amíg egy felhasználó dolgozik a fájlal, addig más ne férhessen hozzá. Ezen kívül távolról is el lehessen érni. Erről olvastam a Synology WebDAV szolgáltatásnál de nem tiszta, hogy akkor csak WebDAV felhasználók között zárol, vagy akkor is ha távoli használat közben helyi hálóról is el akarnák érni a fájlt. Remélem érthető voltam :).

Üdv,
Gábor
Profeticoit

HozzászólásSzerző: RushMoon » 2013.06.05. 08:40

Értem, köszönöm.
RushMoon

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.06.04. 16:52

RushMoon írta:Arról lenne szó, hogy munkacsoportban lévő emberek ugyan azon a dokumentumon dolgozva ne tudják egymás munkáját felülírni, hanem a NAS menedzselje a változásokat, stb...

Ezt szerintem félreértetted. Van a Cloud Station alkalmazás, ami Windows, Mac OS X, iOS és Android gépeid között biztosítja, hogy ugyanazzal a fájllal dolgozhass bármelyik eszközödön, miközben valójában a NAS-on van az állomány, bár úgy használhatod, mintha éppen az adott gépen lenne, akár akkor is, ha nincs netkapcsolatod. Lehet ezen kívül olyan program a számítógépen, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen állományon több kliens gép is dolgozzon egyidőben. Ha az ilyen program lehetővé teszi, hogy a hálózaton legyen az adott fájl, akkor az összes Synology-val fog működni a dolog. Ha a programot futtató gépen lehet csak az állomány, akkor meg nincs szükség a NAS-ra. A NAS alapvetően tárolja a fájlokat, ahogy most is tárolhatod a hálózatod másik számítógépén.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Közös dokumentumon dolgozó munkacsoport

HozzászólásSzerző: RushMoon » 2013.06.04. 14:56

Sziasztok!
Valamikor az ismerkedés során olvastam, hogy a munkacsoportos munkát is támogatja valamelyik modell, de persze most nem találom.
Arról lenne szó, hogy munkacsoportban lévő emberek ugyan azon a dokumentumon dolgozva ne tudják egymás munkáját felülírni, hanem a NAS menedzselje a változásokat, stb.
Melyik modell képes ezt elvégezni?
Köszönöm,
Üdv,
rushmoon
RushMoon

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!