Sziasztok,
bocsi, ha kicsit hosszú leszek...de egy kicsit hízelkedek is.

... sok-sok nézelődés után, úgy tűnik, én is kikötök egy Synology NAS-nál. Sajnos, korlátozottak az erőforrások, de úgy tűnik, ez az egyik olyan készülék, amire nem igazán panaszkodnak a neten. Nekem főleg fájl megosztásra kellene, hogy több gépről is ua. fájlokat tudjam elérni. Egyelőre a multimédiás szolgáltatások nem sokat számítanak...de ha már van..... D-Linket néztem az új DSN-320-at, az árban tökéletes lenne, viszont az elődjénél DSN-323 sok problémás dolgot olvastam.
Nekem az adatbiztonság fontos - képek és videók - így mindenképp RAID kell. SAjna, jelenleg max. egy DS211j-re futja.
És a kérdés: milyen winyót vegyek 1-2TB-sek közül - desktop vagy enterprise?
A 2GB jó lenne, de tartok tőle, olyat már csak AFT-set kapok (vagy aranyárában enterprise változat). Úgy láttam a kompatibilitási lapon, ezeket a winyókat (AFT) (WD vagy Samsung) a DS211j simán kezeli.
De: RAID - desktop vagy enterprise?
Azt olvastam, a RAID vezérlő és a desktop winyók között nincs meg a megfelelő kommunikáció, így hibás blokk esetén a hibás winyó egyszerűen kiesik a tömbből, viszont ha a enterprise verziós winyóm van akkor, a hibát a rendszer simán lekezeli és nem esik szét a tömb (pl. WD--> TLER).
Kérdés: hogyan is van ez a DS211j-nél? Bátran vehetek olcsó winyót és a RAID simán fog menni (legfeljebb hiba esetén 1-2 perc náma csend) vagy mélyen zsebbe kell majd nyúlnom és WD RE3 vagy RE4 közül választani?
Kérlek, osszátok meg tapasztalataitokat velem, ki milyen winyót használ. Feltételezem a firmware nem sokkal másabb a DS211j-ben mint a korábbi változatokban vagy más típusok esetén, ebből a szempontból.
Őszintén szólva, nem találtam erre vonatkozó infót sehol.
Előre is köszönöm,
BP