DiskStation DS1515+

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DiskStation DS1515+

HozzászólásSzerző: DarkGeometry » 2016.01.20. 20:45

Gandalf írta:A memóriáról írtam,...

Köszönöm a megnyugtató válaszod.
DarkGeometry

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.01.20. 09:50

A memóriáról írtam, hogy a helyedben akkor foglalkoznék a bővítéssel, ha azt látom, hogy közel tele van. De örülünk, ha veszel RAM-ot már az induláskor, hiszen ebből élünk. Csak felesleges. Nem gondolom, hogy bármelyik torrentkliens profitálna a több RAM-ból addig, amíg más alkalmazásnak nincs szüksége többre. Egy 4-magos Atom processzornak nem probléma kihasználnia a gigabites netet.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DarkGeometry » 2016.01.20. 06:59

Gandalf írta: Miért természetes? .

..köszönöm a válaszod.

Semmi esetre sem szeretném ha a processzor 100%-on futna. Úgy tudom a torrentezéshez pedig nem árt ha van elég ram. Ezért is kérdeztem a le, illetve feltöltési sebességet, egy gigabit-es netet ki tud-e használni ez a nas. Ha nem, csak döcögnének vele az adatok akkor nem költenék rá.

A ruTorrent-et innen szerezném be rá: https://synocommunity.com/package/rutorrent
DarkGeometry

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.01.19. 23:56

DarkGeometry írta:...természetesen a "maximális" 6GB rammal.

Miért természetes? Mivel fogod kihasználni? Én csak akkor vennék bele plusz RAM-ot, ha azt látom, hogy rendszerint 100%-hoz közelít a memóriafoglaltság. De ilyet odahaza nem fogsz látni, szinte biztosan mondom.
A Transmission-ben tudtommal nincs korlátozva a letöltések száma (RuTorrent-ről nem tudok, hogy lenne Synology-ra). Mivel egy 4-magos Atom processzorról beszélünk, kb. úgy fog torrentezni, mint egy átlagos laptop.
A WD RED Pro az a lemez, amely 7200-as fordulatú. Ez 8-lemezes RAID-tömbtől javasolt, így a sima RED bőven elég a DS1515+-ba.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DiskStation DS1515+

HozzászólásSzerző: DarkGeometry » 2016.01.19. 21:41

Sziasztok!

Vásárlás előtt állok, így szeretnék néhány dologgal tisztában lenni, illetve a segítségeteket kérni.

Egy DiskStation DS1515+ -ös NAS-t szeretnék vásárolni, torrentezésre, Weboldal(ak) futtatására, stb. egyaránt.
Gigabites(1000/200 Mbps) Diginet-el zeretném használni, természetesen a "maximális" 6GB rammal.

A kérdésem az lenne, a fent említett NAS mekkora le, illetve feltöltési sebességre képes, nány torrentet tudnék egyszerre futtani rajta(pl: RuTorrent, Transmission kliensel).
Milyen Western Digital Red HDD-t javasoltok, gondolok itt a fordulat számra? (5400rpm vagy 7200rpm)

Előre is köszönöm a megtisztelő válaszotokat!
DarkGeometry

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!