Milyen winchester kell a NAS-ba kizárólag torrentezéshez??

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Milyen winchester kell a NAS-ba kizárólag torrentezéshez

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.01.25. 14:53

imre56 írta:...a 120 Mbit sávszélesség miatt elég-e a 2x800Mhz-es proci, vagy inkább a 2x1066 Mhz-s lenne a megfelelőbb, csak torrentezésre használnám.

Szerintem elég. De mindez függ a kapcsolatok max. számától, az aktív torrentektől és a seedeléstől. Minél erősebbet veszel, annál több szálon futhat több torrent.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2016.01.25. 13:53

Gandalf írta:
imre56 írta:...Gondolkodom a DS215J-n, ez működik egy lemezzel is?

Persze, hogy lehet 1 lemezzel is használni. Ezért olvasd el EZT a cikket egyszer, hátha nem csak letöltésre meg médiaszerverként jó egy Synology, illetve hátha másra is tudnád mégis csak használni :)

Köszönöm szépen a tájékoztatást. Elolvastam a cikket.

Az az igazság, hogy nekem továbbra sem kell a torrenten kívül más funkció a NAS-ból. Ugyanis sok vinyóm van, kategorizálva vannak és egy adatbázis alapján tudom beazonosítani melyiken mi van. Amikor lejön egy film vagy koncert azonnal átmásolom az adott tárhelyre és visszateszem a dobozába.

Abban kérnék segítséget, hogy a 120 Mbit sávszélesség miatt elég-e a 2x800Mhz-es proci, vagy inkább a 2x1066 Mhz-s lenne a megfelelőbb, csak torrentezésre használnám.
imre56

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.01.21. 10:44

imre56 írta:...Gondolkodom a DS215J-n, ez működik egy lemezzel is?

Persze, hogy lehet 1 lemezzel is használni. Ezért olvasd el EZT a cikket egyszer, hátha nem csak letöltésre meg médiaszerverként jó egy Synology, illetve hátha másra is tudnád mégis csak használni :)
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2016.01.21. 10:15

Gandalf írta:A DS115j-vel szerintem nem. Az egymagos 800 MHz-es processzor kevés lesz ehhez. Ha 1-lemezes NAS elég, akkor a DS115 a következő lépés, de akkor már nem sokkal többért ott a DS215j. Értem én, hogy most azt hiszed, Te csak torrentezni fogsz egy Synology-val, de ez biztosan nem így lesz.

Az az igazság, hogy van egy jó médialejátszóm, amihez külső winchesterekkel csatlakozom dokkolón keresztül, a számítógépemen lévő állományokat pedig NFS szerveren el tudom érni. Ez minden igényemet kielégíti az otthoni házimozizáshoz.

Tehát nekem valóban csak a torrentezés miatt kell a NAS. Javarészt csak több 10 - 100 gigás 1080p-s filmsorozatokat (pl. a legnagyobb az MD. House Complete S01-S08 BluRay 1.2 TB helyet foglal), ezenkívül még különféle koncert BluRay-ket töltök le. Kb. 30 torrent fut. Java részük külföldi torrent oldalakra csatlakozik.

Gondolkodom a DS215J-n, ez működik egy lemezzel is? Ha nem, akkor a DS115 lesz a nyerő.
Merevlemezként a WESTERN DIGITAL RED WD30EFRX 3TB, 5400/ford esett a választásom.
imre56

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.01.20. 21:12

imre56 írta:...Nekem otthon 120/50 Mbit-es netem van, ezzel szeretnék majd NAS-on torrentezni, remélem ki tudom a teljes sávszélességet használni?

A DS115j-vel szerintem nem. Az egymagos 800 MHz-es processzor kevés lesz ehhez. Ha 1-lemezes NAS elég, akkor a DS115 a következő lépés, de akkor már nem sokkal többért ott a DS215j. Értem én, hogy most azt hiszed, Te csak torrentezni fogsz egy Synology-val, de ez biztosan nem így lesz.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2016.01.20. 20:52

Köszönöm szépen a kimerítő választ és az ötleteket. Eddig nem találtam olyan oldalt, ahol részletesen fel lennének tüntetve összehasonlíthatóan a winchesterek műszaki adatai. De még keresgélek.

Nekem otthon 120/50 Mbit-es netem van, ezzel szeretnék majd NAS-on torrentezni, remélem ki tudom a teljes sávszélességet használni?
imre56

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.01.20. 19:16

Mi viszont a megfelelő Synology választásához tudunk segítséget adni. Ahhoz nem kell különösebb hozzáértés, hogy mondjuk egy WD RED lemez leírását elolvasva azt lássuk, hogy 5-lemezes RAID tömbig javasolt a használata. Illetve a WD RED Pro 5 lemez fölött. Mindkét RED lemez mehet bátran éjjel nappal, sőt jobb is nekik menni, mint leállni rendszeresen – de ez minden merevlemezre ugyanígy igaz.
A torrentezésnek nincs különösebb lemezigénye, ahogy olvasom, Neked a csendesség a fontos. Ezek alapján, nézd meg a lemezek zajszintjét, és válassz! Vegyél SSD-t, akkor nem lesz hangja. Vegyél 2,5"-es HDD-t, akkor sem igen fogod hallani. De hogy melyik a leghalkabb 3,5"-es lemez, azt a specifikációk alapján el merném dönteni a helyedben. Az 1-lemezes Synology-nak kb. mindegy, hogy milyet raksz bele, a jelenleg kapható valamennyi gond nélkül fog működni. A WD RED annyival jobb választás, hogy kevesebbet fogyaszt, mint a kicsit olcsóbbak, talán halkabb is (de nézd meg az adatai között), és 3 év garancia van rá, nem csak kettő. Így 1-lemezes NAS-ba, de asztali számítógépbe is jobb választás szerintem az átlagnál.
Kérdezd tőlünk azt, hogy megfelelő választás-e pl. egy DS115j, ha sokat tervezel letölteni! Erre mondanám hogy addig igen, amíg mondjuk 50 Mbitnél nem gyorsabb az internetetkapcsolatod letöltési sebessége. Mert a legkisebb DiskStation nem fog másodpercenként 8 MByte fölött torrentezni, miközben seedel és 1000 kapcsolatot tart fent.
Gandalf
Adminisztrátor

Milyen winchester kell a NAS-ba kizárólag torrentezéshez??

HozzászólásSzerző: imre56 » 2016.01.20. 18:47

Sziasztok!

A közeljövőben egy egylemezes Synology NAS-t szeretnék vásárolni, kizárólag torrentezésre használnám.
Ezért mindenképp egy strapabíró, nagyon csendes vinyót szeretnék bele.
Egyik ismerősömnek DS115j-e van,ajánlja, hogy én is olyat vegyek. Meg van elégedve vele, nekem is megmutatta működés közben. Amúgy tetszene, de nekem meglehetősen hangosnak tűnt a winchester. Egy Seagate vinyo van benne a Synology kompatibilitási listáján is szerepel a típusa. Működéskor rendszertelen tompa kopogó hangot ad adatforgalmazás közben. A készülék ventillátora viszont csendes, nem tűnt zavarónak a hangja.

Másutt olvasgattam és ott többen a Western Digital "RED" vinyókat dicsérik. Viszont azt nem tudtam kideríteni, hogy folyamatos torrent üzemre is megfelelő-e NAS készülékekben?
Esetleg más színű vagy más típusú lehet, hogy jobb lenne?

Erre szeretnék választ kapni tőletek.
Előre is köszönöm.
imre56

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!