Hosting kérdések

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Hosting kérdések

HozzászólásSzerző: arbiter » 2016.10.04. 08:35

Köszönöm a gyors választ. Már keresem is a nálatok ajánlott forgalmazót
arbiter

HozzászólásSzerző: Aragorn » 2016.10.03. 12:50

arbiter írta:Otthonról működtetett (fix IP cím) web server felállítását tervezem. Tekintettel arra, hogy a web server egy zárt csoportot (egyszerre kb 20 felhasználót) érintene, viszonylag
...
Amire server side script lenne, az a PHP 5.5 és MySQL.
...
Segítségeteket kérem, hogy melyik típust vegyem meg.

Ezekre kb. bármelyik modell megfelelő lenne, de azért azt javaslom, legalább 2 lemezes legyen (RAID adatbiztonság) és ne a legkisebb belépő modellt válaszd, tehát az "se" és "j" végűeket, hanem afelett bármelyiket, sima vagy + végződésűt, és biztosan nem lesz gondod a sebességgel, teljesítménnyel. Ha megismered a DSM-et és a NAS-ban lévő lehetőségeket, egészen biztosan fogod még olyasmire is használni amire most nem gondolsz, ezért ne "lőjél alá" az igényeidnek egy belépő modellel.
Synology-forum.hu adminisztrátor

Synology DS411+II, DS118, Dune-HD, Squeezebox
Aragorn

HozzászólásSzerző: arbiter » 2016.10.03. 12:01

Sziasztok!
Meglehetősen új vagyok a témában, így lehet, hogy hülyeséget kérdezek.
Otthonról működtetett (fix IP cím) web server felállítását tervezem. Tekintettel arra, hogy a web server egy zárt csoportot (egyszerre kb 20 felhasználót) érintene, viszonylag kisebb adatcsomagok (kb 200-300 kB RTG képek) továbbításával, nem szeretnék szerverparkban nagyobb gépet elhelyezni, továbbá a weblap még erősen tesztelési, fejlesztési fázisban van, ezért jobb lenne, ha otthon is lehetne bármikor a szerveren is "berhelni". Az ingyenes vagy kisebb tárhely szolgáltatások eléggé korlátozzák az email küldési lehetőségeket és a több felhasználós több adatbázisos hozzáférést is.
Próbáltam nagyobb géppel megoldani, de ennek elektromos fogyasztása és a kibocsájtott zaj is eléggé zavaró. Ismerősömtől kaptam az ötletet, hogy vegyek valamilyen Synology eszközt, ami ezt megoldja.

Amire server side script lenne, az a PHP 5.5 és MySQL.

Nem vagyok torrent császár, letöltésekkel és hasonló media funkciókkal nem szoktam foglalkozni, úgyhogy ezek a funkciók számomra nem mérvadóak.

Segítségeteket kérem, hogy melyik típust vegyem meg.

Köszönöm
arbiter

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.06.10. 10:12

marketinges írta:A nas-t usb porton keresztűl rákötöm egy tv-re akkor a tv nem fogja felismerni mint egy usb storage vagy valami?(

A NAS-t USB-n keresztül nem kötöd rá semmire. Nincs is rajta USB slave port. A NAS egy számítógép, amit USB-n nem lehet egy másik „géphez” kötni. USB-n csak a NAS-hoz lehet külső eszközöket csatlakoztatni (háttértár, hangkártya, Bluetooth adapter, wifi-adapter, szünetmentes táp, stb.).
De a tévében lévő lejátszó egyébként is béna és rossz minőségű, nem lennél vele elégedett hosszú távon – ahogy írtunk erről a linkelt cikkben.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: marketinges » 2015.06.10. 10:03

Hát akkor ezt most végképp nem értem. A nas-t usb porton keresztűl rákötöm egy tv-re akkor a tv nem fogja felismerni mint egy usb storage vagy valami? Csak azért kérdezem mert ha egy egyszerű külső hdd-ről le tud játszani 1080p filmeket mert felismeri storageként akkor a nast nem ismeri fel usb porton keresztül? Kicsit ez magas nekem:(
marketinges

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.06.09. 19:58

A NAS-sal így sehogy. De ha lehetne, akkor is inkább egy külön álló médialejátszót javasolnék az okostévé beépített lejátszója helyett. ITT írtunk erről egy kis segédletet.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: marketinges » 2015.06.09. 18:29

Üdvözlöm gandalf ujra.
Felmerült napokban egy kérdés bennem mégpedig az hogy nekem van egy full hd lg 42lb5610 televiziom. Na dehát ezen nincsen lan port így ennek hiányában hogyan tudom összekötni a nassal. Usb esetleg megoldás lehet?
Jo lenne ha a nasrol tudnám nézni a filmeket vagy ilyesmi. Ds 115j típust venném azthiszem az is megfeleő igényeimnek. Köszönöm
marketinges

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.05.20. 23:10

Ha a linkek egy HTML oldalon vannak, akkor nincs korlát arra, hogy egyszerre hányan töltik le. Legalább is nem olyan, ami 10-20 felhasználó esetében említésre méltó lenne. Megosztani – ahogy írtam – igen sokféle képpen lehet, de nem ezen topik keretein belül fogunk erről beszélni. A lényeg, hogy gond nélkül használható erre a feladatra a Synology. A 100 Mbites felfelé sebesség miatt pedig a legkisebb is több mint elég gyors.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: marketinges » 2015.05.20. 17:41

Tisztelt Gandalf.
Köszönöm gyors válaszát megmondom őszintén tényleg le vagyok nyűgözve a synology nasok felhasználó barát kezelésétől.
Tehát jelenleg egy wordpress cms-t futtatok hosztingon amivel nincs gond.
Az én sávszélességem gyakorlatilag 1000/100 Mbps és valósan megy ennyi a kábelekbe.
A filok elhelyezését most direkt linkel teszem közzé pl. azenoldalam.hu/downloads/naplemente.zip
Ez az aminek nem örül a szolgáltató mert nagy a forgalom. Szeretném kiváltani a nassal de ugye megosztható e a DS115 több mint 4 000 ilyen hivatkozás ami idővel növekedne. Nem találtam infót arról, hogy vajon hány egyidejű folyamatos letöltést enged a nas? Egyáltalán ha elhelyezek valamit a nason milyen hivatkozással osztható meg a tartalom? Direkt link vagy az admin felületen keresztül? Vagy mi lenne a hivatkozása egy megosztott archívumnak?
Kollégám már vett egyet de ő is láma az ilyen kérdésekhez. Filmek streemelésére használja.

Hab a tortán, hogy ha bírná ez a nas kiszolgálni a webhelyem esetleg a cms-t is felinstallálnám rá de ez még a jövő kérdése:-) Egyenlőre jó helyen van az ott. Szóval a gondolatom komplett hoszting panel lakásból:)
marketinges

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2015.05.20. 14:41

marketinges írta:Ez idáig jó ötlet...

Ha ezt már belátod, akkor jó úton vagy :)
A fájlok megosztása nagyon sok módon lehetséges, nem tudom, mire gondolsz. Ha saját NAS-odat használod weboldal futtatására, vagy nagy fájlok megosztására sok felhasználó számára, akkor a fő kérdés általában az, hogy milyen gyors a feltöltés az otthoni/irodai interneten, ahol a NAS üzemel. Mert ha ez mondjuk csak 5 Mbit, akkor még felhasználónak is sokáig tart majd a 60 MB letöltése, nem hogy többnek egyszerre. De ezek szerint – amit írsz – tisztában vagy a feltöltési sebességeddel és a látogatók számával. Ha jól értem, akkor a megosztás egy HTML weboldalon keresztül, az oldalon megjelenő linkekre kattintva történne. Ebben az esetben a DS115 tökéletesen elegendő lenne (ha nem kell a RAID-es biztonság).
Gandalf
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!