DS 218play

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS 218play

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.01.08. 16:07

pallas82 írta:...A Synology-forum.hu fórumot kizárólag a regisztrációs kártyával aktivált....... "

Ott a lényeg. A terméktámogatás oldalon regisztrálod a terméket, ahogy ez a regisztrációs kártyán is van. Ha kaptál olyat az eladótól.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pallas82 » 2018.01.08. 15:58

Lehet, hogy lammer, de hogy tudok a fórumra belépni?

Nekem csak ezt mutatja a Fórumon belül:

"Synology vásárlás előtt állók kérdései, szabályzat, események, szerviz
Szabályok a fórum használatával kapcsolatban
Ugrás a Synology.hu-ra
Garancián kívüli szerviz
Szerviz, amely a nem garanciális és garancia lejárta utáni problémákat jó eséllyel képes megoldani.

Fórum

Rövid lista a zárt fórum témákról. Ha már van terméktámogatásod, feljebb találod a fórumtémákat!
A Synology-forum.hu fórumot kizárólag a regisztrációs kártyával aktivált....... "
pallas82

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.01.08. 09:51

Ezekről majd bent a fórumon beszélgessünk, nem a vásárlás előtti kérdések közé illenek! Minden Synology-hoz 2 Device Licenc tartozik évek óta. a DS110j-hez is kettő van, hacsak nem frissítetted amióta megvan... A termékleírásokban ezt láthatod is.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pallas82 » 2018.01.08. 09:11

Szia Gandalf,

Köszönöm, hogy megosztottad velem ezt a nem túl jó hírt.
Ugye nekem eddig 1 lemezes volt.
Bíztam benne, hogy a nagyon okos mérnökök erre is gondolnak a fejlesztés során... Play, tehát nem cégek fogják használni...

Akkor mit lehet tenni?
Nem akarok 2x4 TB-t elpazarolni...
Nagyobb winchesterek pedig a lélektani ár fölött járnak nálam.
Mert persze vehetnék 2x12 tb-t, de a 4 TB ára sem volt piskóta.

Van valami ötleted?
Ha pl.: Raid0, akkor az megoldható, hogy az egyik lemez xy könyvtárát folyamatosan szinkronizálja a másik diszken egy adott könyvtárba?

VPN-t még nem sikerült beállítani.
Szakmai hiányosságok...
Nem tudom, hogy kell.
Van erre itt leírás?

Illetve elfelejtettem megkérdezni, hogy: régen járt kamera licensz a kütyühöz.
A 110j-hez járt 1.
A 218-hoz meg kettő kéne, igaz? De hol van?

Köszi

Norbi
pallas82

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.01.07. 19:37

pallas82 írta:Az lenne a kérdésem, hogy DS 218play-t lehet úgy felosztani, hogy (2 darab 4tb winyó van benne) 2tb tükrözve és 4tb nem tükrözve?

Az ilyesmi lehetőségek nem függnek össze a NAS típusával. Egyik Synology-nál sem lehet olyat, amit szeretnél.
A VPN-nel kapcsolatosan nem értem a „saját magának” részt, ha egyszer otthon van a NAS, akkor már benne van a belső hálózatban. VPN-szerver csomag van hozzá, így lehetővé teszi távolról a belső hálózatod biztonságos elérését.
Gandalf
Adminisztrátor

DS 218play

HozzászólásSzerző: pallas82 » 2018.01.07. 10:09

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy DS 218play-t lehet úgy felosztani, hogy (2 darab 4tb winyó van benne) 2tb tükrözve és 4tb nem tükrözve?

Valamint az megoldható vele, hogy minden otthoni eszköznek VPN-t biztosítson? Saját magának is tud VPN-t biztosítani?

Köszi

Pallas
pallas82

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!