Synology router

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Synology router

HozzászólásSzerző: robs666 » 2018.08.27. 10:14

Köszi a választ! ;)
robs666

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.08.27. 08:21

robs666 írta:Hamarosan lesz wpa3! A synology routerek fogják támogatni az új szabványt? (rt1900)...

Fogalmunk sincs. Ha ez hardveres megoldás lesz, akkor a jelenlegiek vélhetően nem. Ha szoftveres, akkor vélhetőn igen.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: robs666 » 2018.08.26. 20:24

Sziasztok!
Hamarosan lesz wpa3! A synology routerek fogják támogatni az új szabványt? (rt1900)
Üdv.: Robi
robs666

HozzászólásSzerző: robs666 » 2018.01.26. 09:34

Köszönöm a választ! :D
robs666

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.01.26. 09:08

robs666 írta:...mennyire stabil a net rajta illetve a wifi (nem dobál)?..

Szia! Szerintem nincs olyan egy normális routernél, hogy általánosságban „dobál”. Előfordulhat, hogy egy-egy eszközzel időnként megszakad a kapcsolat, mondjuk valami külső zavaró jel miatt (pl. nagyon sok wifi hálózat a közelben), vagy a két wifi-chipset nem tökéletesen működik együtt. Ilyesmiről nem tudunk a Synology routerek esetében, de ettől még előfordulhat. A netkapcsolat ok nélküli megszakadásáról még senki nem panaszkodott nálunk, a fórumban.
A két lába lecsavarozható, utána falra szerelhető, van ehhez előkészítés a hátlapján.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: robs666 » 2018.01.25. 19:53

Sziasztok!
Hamarosan vásárolni szeretnék egy synology rt1900ac típusú routert.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mennyire stabil a net rajta illetve a wifi (nem dobál)?
A másik dolog , hogy falra lehet-e szerelni?

Köszönöm a válaszokat!
Robi
robs666

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2017.01.04. 11:11

bollop írta:Helló, érdeklődöm, mekkora lehet a max. kapacitása az SD kártyának, ami még elmegy a routerben?...

A gyári leírás szerint SDXC és SDHC mehet. Az SDXC elméletileg 2 TB-ig működik (tehát a router is erre van felkészülve), de ettől még biztos lehetnek olyan típusok, amiket valamiért nem kezel, ahogy ezt majd' minden kártyaolvasónál én már sokszor tapasztaltam. Nincs tudomásom egy listáról, ahol tesztelt kártyákat láthatnánk.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bollop » 2017.01.04. 10:40

Helló, érdeklődöm, mekkora lehet a max. kapacitása az SD kártyának, ami még elmegy a routerben?
A hálón találtam cikket, ahol Kingston SDA3 256GB SDXC kártyával teszteltek.
De volt cikk, ahol finnyásnak tűnt a router pl. Samu 128 GB már nem látta.
Itt pl. max. 16 GB-s kártyát ír kompatibilisnek.
Honnan lehet tudni bővebbet SD kártya ügyben?
Köszi
bollop

HozzászólásSzerző: attilabacso » 2016.11.17. 10:39

1. Akkor routerként mégiscsak gyorsabb lesz valamivel a Synology 5GHz módban, ez nekem elég infó.
2. Ezekből semmit nem értek, de ha kell a hely, akkor veszek nagyobb SD kártyát. :D
3. Ha elég a Synology "alap" programjaihoz (azt se tudom mik vannak) 1GB, akkor gondolom elég a 64GB
4. Nem tudom mi az a DLNA/VPN (a rövidítéseket ismerem). Nincsenek nagy igényeim, a nap nagy részében dolgozom, nem érek rá és nem is akarok hackelni, telepíteni, frissíteni, stb. Egy dolgot szeretnék: a Synology router töltse le a torrentről, amit akarok, ezt pedig a Samsung TV-n nézni tudjam. Ennyi és nem több :) Ha meg tudom oldani Plex nélkül, akkor nem kell Plex. Lényeg az egyszerűség és a megbízhatóság.
5. Ez szuper, már csak emiatt megéri megvenni ezt a routert. Elegem van az állandó fizikai gombok ki/be kapcsolásából.

Megnézem azt a két fórumtémát és elolvasom. Már ha értem miről van benne szó :)

köszönöm!
Attila
attilabacso

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2016.11.17. 10:24

1. Az adott internetcsomagot mindkét router természetesen simán kihasználja. Wifin sem igen van különbség az adott módban és frekvencián. De ahogyírtad is, a Synology-n már van 5 GHz n és ac módban is, illetve ac-n természetesen sokkal gyorsabb. A net nem lesz gyorsabb wifin sem, mert a 3,75 MB/s-ot a régi is bizonyosan tudta. Az 5 GHz miatt n-es módban is gyorsabb lehet a Synology, mivel kevesebb eszköz zavarja majd. Arról nincs adatom, hogy a lefedettség (térerő) melyik routerrel jobb. ITT egy alapos hazai teszt, hátha segít.
2. Azt montad, torrentezni akarsz. A Download Station-t ehhez telepíteni kell. Azt mondtad, a TV-t DLNA-n kiszolgálnád. Ehhez a Media Server-t telepíteni kell. De lehet, hogy távolról VPN-en akarsz majd az otthoni hálózathoz csatlakozni. Ehhez a VPN Server kell. Ezek telepíthető programcsomagok. Kell nekik háttértár. Persze, nem nagy, de kell.
3. Ha Neked elég a 64 GB-os SD-kártya, akkor nekem is :)
4. Ez valami téves infó a fejedben. DLNA-n keresztül mindent le tudsz játszani, amit a TV egyébként kezel. A Plex annyival több, hogy jukeboxos felületet generál a sima fájlböngésző-szerű helyett. Az összes hálózatos TV-n van médialejátszó beépítve, azok DLNA-n kommunikálnak a médiaszerverrel.
5. Ha ki van kapcsolva a wifi, akkor természetesen nem sugároz. Az összes wifi hálózat (tud egyszerre 4-et is) külön-külön időzíthető.

EZT olvastad? Segít talán bizonyossá válni abban, hogy tényleg elég lesz Neked egy router a NAS helyett. ITT meg leírtuk, miért nem lesz hosszabb távon elégedett a legtöbb házimozizó a tévékbe épített lejátszóval.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!