Sziasztok!
"Jézuska" nagyon nézi a Synology kínálatát, de még nem tudott dönteni.
Első NAS-om lesz, az elsődleges cél egy hibatűrő központi otthoni tároló kialakítása lenne. Ami biztos, hogy hosszabb távra tervezek, és 4 lemezesben gondolkodok. Amit jelenleg látok felhasználás: az idők során itt-ott lemezeken összegyúlt adatok rendszerezett tárolása, notebookról (win) és telefonról (Android) rendszeres backup, zenehallgatás; filmnézés a gépről, alkalmanként torrent letöltés. (SmartTV nincs, de ahogy olvastam amúgy is hosszabb távon inkább egy médialejátszó a jó irány).
Erre a célra, ha jól vettem ki a korábbi válaszokat, nagyjából bármelyik modell megfelelhet. Kérdés, hogy a DS420j 1GB memóriája mennyire hátrány egy DS418 2GB-jához képest? A proci ugyebár azonos, az utóbbiban a hot-swap, és maga a külcsiny (bár ez sokadlagos szempont) is szimpatikusabb, de vajon megér ez 40.000 Ft-ot? Ha több évre tervezek a NAS-sal, (figyelembe véve hogy még nem ismerem a rendszert, ezért az igény is bővülhet) megérheti a kétszeres memória miatt a 418-at venni? Virtuális gép futtatásához tudom hogy kellene a memória, de az bár szimpatikus képesség lenne, nyilván a proci miatt eleve kiesik (az inteles 420+/920+ már más liga árban, meg kezdésnek kissé túlzásnak is érezném), de pl. a DSM újabb verzióinak megjelenésével nem lesz kevés idővel az 1 giga?
Előre is köszönöm az iránymutatást.