otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Seemann » 2023.01.30. 11:49

Innen váltani a Docker miatt a DS220+-ra, vagy ha ha kijön, annak utódjára lesz érdemes.
HDD-ből szinte mindegy, amit a pénztárca megenged:
vagy a 3 év garanciás alap NAS széria, vagy az 5 év garanciás "PRO" NAS széria a Seagate, WD, Toshiba triótól.

Most igen reklámozzák a szintén kétlemezes DS720+ -t. A dupla Ethernet, a bővíthetőség nekem nem számít előnynek. A virtualizációs lehetőségek igen. Érdemes ezért plusz pénzt kiadni?
Seemann

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.01.30. 10:56

bromi84 írta:Üdv! Szeretnék új tagként egy kis segítséget kérni. Otthonra NAS témában még járatlanként tervezem a beszerzést. Feladata alapvetően a PLEX kiszolgálás lenne akár 4k-ig, torrentezés, meg tárolás persze. Net sávszélem nem nagy (200/20mb) és nem is szempont annyira a távolról elérés, inkább otthoni wifin menjenek jól a dolgok. 1-2 lemezes konstrukció érdekelne és költséghatékonyság miatt akár régebbi típust is beszereznék használtan. Újként DS118/218play-en gondolkodtam, használtan láttam 218/218+ is jó áron szokott lenni, de bármire nyitott vagyok?
Illetve Synology routerrel is megoldható lenne ez a feladat egy külső winyoval?

Ide a router kevés lesz és az ARM-et is hanyagolnám.
A DS218+/DS220+-t céloznám be a transzkódolás is cél.
Kérdés mi játsza le a filmeket.
A Plex előfizetéssel menne?
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: bromi84 » 2023.01.27. 08:28

Üdv! Szeretnék új tagként egy kis segítséget kérni. Otthonra NAS témában még járatlanként tervezem a beszerzést. Feladata alapvetően a PLEX kiszolgálás lenne akár 4k-ig, torrentezés, meg tárolás persze. Net sávszélem nem nagy (200/20mb) és nem is szempont annyira a távolról elérés, inkább otthoni wifin menjenek jól a dolgok. 1-2 lemezes konstrukció érdekelne és költséghatékonyság miatt akár régebbi típust is beszereznék használtan. Újként DS118/218play-en gondolkodtam, használtan láttam 218/218+ is jó áron szokott lenni, de bármire nyitott vagyok?
Illetve Synology routerrel is megoldható lenne ez a feladat egy külső winyoval?
bromi84

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2023.01.25. 16:11

8adikHenrik írta:...de egyszerűen nem találom a megoldást, ezért írtam ide....

Azt gyanítom, nem regisztráltál terméket a regisztrációs kártyával a Terméktámogatás oldalunkon, így nem férsz hozzá máshoz a fórumból, csak ehhez a topikhoz. Egyébként a hálózattal foglalkozó alfórumban tudnál kérdezni, de lehet a választ is megtalálnád kérdés nélkül is, több VPN-nel kapcsolatos kérdés is van már ott.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: 8adikHenrik » 2023.01.25. 15:43

Bocsánat!
VPN-nel kapcsolatban szerettem volna kérdést feltenni, de egyszerűen nem találom a megoldást, ezért írtam ide. Hol tudom feltenni a kérdésem?
Előre is köszönöm a választ!
8adikHenrik

HozzászólásSzerző: Pippin » 2023.01.17. 12:57

Seemann írta:Költői a kérdés, kb. mennyi lehet az élettartama a NAS-nak, HDD-nek?
Nekem D213j -am van, 2 db TB WD 3.5" SATA-III 64MB Red NAS winchesterrel (WD20EFRX)

A 5-9 év tűnik nagy átlagban reálisnak mire kiszolgál egy NAS, ha nem a csúcs hanem az alap modell lett választva akkor az persze a tartomány alján helyezkedik el, tehát a tied már csereérett.
Ha a HDD is akkori, az meg már erősen a vörös zóna ebben a korban.
De hát amíg nem 1 (nem is 2, hanem inkább 3) helyen vannak meg az adatok, addig mehet minden míg élet van benne, vagy használhatatlanul lassúvá nem válik.

Seemann írta:Ez a model még nem tudja a Docker-t, de ha újat vennék, igényem lenne rá. Azért írtam ilyen részletesen, mert ha indokolt a csere, megköszönném, ha konkrét típust javasolnátok. (Megbízható HDD típus is érdekelne)

Innen váltani a Docker miatt a DS220+-ra, vagy ha ha kijön, annak utódjára lesz érdemes.
HDD-ből szinte mindegy, amit a pénztárca megenged:
vagy a 3 év garanciás alap NAS széria, vagy az 5 év garanciás "PRO" NAS széria a Seagate, WD, Toshiba triótól.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: Seemann » 2023.01.17. 12:22

Sziasztok! Kérdésem talán belefér ebbe a témába, nem akartam újat nyitni.
Költői a kérdés, kb. mennyi lehet az élettartama a NAS-nak, HDD-nek?
Nekem D213j -am van, 2 db TB WD 3.5" SATA-III 64MB Red NAS winchesterrel (WD20EFRX)
2013-ban vehettem gondolom, mert akkor regisztráltam a fórumra. Aggódjak? Egyenlőre problémát nem tapasztaltam. Sikeresen váltottam DSM 7-re. Hálózati meghajtónak használom, előbb utóbb minden lényeges dolog felkerül rá. (Programozással is foglalkozom, itt saját gépen dolgozom, de biztonsági mentést alkalmazok) Fényképek, média, doksik stb. szóval minden. Ez a model még nem tudja a Docker-t, de ha újat vennék, igényem lenne rá. Azért írtam ilyen részletesen, mert ha indokolt a csere, megköszönném, ha konkrét típust javasolnátok. (Megbízható HDD típus is érdekelne)
Seemann

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.11.02. 12:58

psuser írta:... már HDD-t nem nagyon érdemes megvenni.

Hát, Te tudod. Csak azért kérdeztem, mert:
– 1 TB-nyi SSD jóval drágább, mint 1 TB-nyi HDD.
– SSD-ből nem kapsz még 3 TB-osat se (ja, de kapsz, 400+ ezerért), nem hogy 6, 8, akár 22 TB-ot, ami HDD-ből megfizethető áron létezik.
– Semmi előny nem lesz a gigabites etherneten csatlakozós NAS-ban az SSD miatt, főleg nem a DS220j-nél.
Ha a NAS mellett aludnál (miért tennél ilyet?), akkor értem, hogy a HDD hangja esetleg zavarna, bár le tud az is állni vagy sleepelni. De egyébként pénzkidobás, szerintem.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: psuser » 2022.11.02. 12:19

Úgy érzem , már HDD-t nem nagyon érdemes megvenni.

PS
psuser

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2022.11.02. 09:46

psuser írta:...Sajnos azokat a régebbi SKC400 ssd-ket adják meg a kompatibilitás listában amiket már nem nagyon szeretnék venni - mert már főleg SKC600 -at lehet kapni.

Kb. minden létező SATA SSD menni fog, gyártótól függetlenül. De megkérdezhetem, miért érdemes SSD-t tenni ebbe a modellbe?
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!