Synology DDNS

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Synology DDNS

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.09.04. 09:15

Megjegyzem Synology DDNS címmel is működik a levelezőszerver a NAS-on, igen sokan használják tudtommal.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.09.04. 08:37

Köszi a választ... és az úgy működne, hogy a Synology-tól kérek ingyenes DDNS-t, és azt a címet bejegyzem a szolgáltatóm Cpaneljában a domainemhez a CNAME-be mint alias?

A T-home csak üzleti előfizetőnek ad fix ip-t. Lakosságinak nem ad.
magashazi

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.09.04. 08:25

DynDNS-t használok már jópár éve, eddig semmi gond nem volt vele.
Még akkor regisztráltam amikor ingyenes volt, és mivel folyamatosan használatban volt, így meg is maradt a domain-em.
Most már csak próbaverzió van, ha minden igaz, amiből kis trükközéssel tudsz tényleg ingyenest csinálni. Valahol a fórumban le van írva, keress rá, ha az érdekel!

Ha reverse DNS-t szeretnél, az nincs, a fizetős verzióban sem! Szerintem a működéséből adódóan dinamikus ip címmel nem is lehetséges, mert ha belegondolsz a PTR rekordot a szolgáltatódnak kellene felvennie, viszont a forward DNS-t meg nem Ő biztosítja. Meg amúgy is, miért is adna valamit ingyen, amikor plusz pénzért vehetsz nála fix ip-t :)
Egyébként szerintem a T-nél is van, az üzleti előfizetéshez, ha nagyon fontos (és megéri Neked az árát :) ) járj utána.

Mail szerver beállítás:
http://www.synology.com/tutorials/how_t ... g=enu#t2_2
IRO

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.09.04. 07:25

Ez nekem még nem teljesen világos. Ha van a Synology-nak ilyen szolgáltatása, akkor miért nincs erről semmi info sehol?

Hogyan kapcsolom a domain nevemet ehhez a szolgáltatáshoz? akkor énnevem.synology.com címem lesz ezentúl, amikor most nekem van énnevem.hu címem?

A Reverse IP muszáj ha mail szervert üzemeltetsz, info itt:
"Az RFC1912 kimondja, hogy minden Internetes címnek kell hogy revers DNS-legyen. Fõleg azért mert például egy mail-szerver reverse-dns nélkül nem fog tökéletesen mûködni." - http://www.ihd.hu/pages/dns.html

Szóval erre mindenképpen kellene egy részletes leírás, hogy a webszerver/mailszerver saját domain névvel hogyan kell összerakni. Utána tudnál nézni külföldi fórumokon, vagy van itthon valaki aki ezt már összerakta és működik és mennyibe kerül neki havonta, milyen szolgáltatónál regisztrált (DDNS) milyen csomagot?

köszi
G.
magashazi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.09.03. 21:22

A Synology DDNS szolgáltatása szerinem pont úgy működik, mint pl. a DynDNS.org. Többféle domain közül választhatsz, elé téve a saját azonosítódat. Teljesen ingyenes. Mindezt a NAS felületéről is meg tudod csinálni, nem kell a routerben beállítanod, a NAS lesz a DDNS címet lejelentő eszköz. Reverse IP-ről nem tudok, de az miért jó?
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

Synology DDNS

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.09.03. 13:48

Sziasztok!

Engem nagyon érdekelne az egyéb funkciók mellett a web és mailszerver otthoni üzemeltetése. Jelenleg van saját domain nevem és tárhelyem egy szolgáltatónál de ezt kiváltanám ha minden működne otthonról.

Mivel dinamikus IP címem van, és a t-home-os szolgáltatásom (esélyem sincs fix IP-re), így kell egy dinamikus DNS szolgáltató.
Ahogy olvastam a Synology is biztosít ilyen szolgáltatást de erről sehol nem találtam infot. (Ár, részletek, technikai paraméterek, stb.. - nekem kellene reverse IP is). Nem tudom hogy ebben van-e tapasztalata valakinek, hogyan oldotta meg, vagy mindenki csak torrentezik, meg filmet néz?

Szóval kérdésem az lenne, hogy hol van bővebb info a Synology DDNS szolgáltatásáról (én nem találtam sehol a neten), vagy van-e valaki aki otthon üzemeltet web, mail szervert és van tapasztalata a DynDNS org, vagy no-ip.com-ról? én bizalmatlan vagyok ezekkel egyelőre.

köszi
Gábor
magashazi

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!