Synology DDNS

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Synology DDNS

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.10.27. 11:00

Draden írta:Ki lehet így kerülni a fix ip cím előfizetést?

Hogyne, erről szól a DDNS szolgáltatás, ami a Synology-nál ingyenes a felhasználók számára.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Draden » 2014.10.26. 09:23

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogyha dinamikus ip címem van és a synologyn beregisztrálok egy ingyenes dns szolgáltatásra, akkor el fogom tudni távolról érni a nas-t (fényképek feltöltése, video lejátszása)? Ki lehet így kerülni a fix ip cím előfizetést?
Draden

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.09.04. 15:20

magashazi írta:Az nem járható út, hogy a Synology-nál a NAS-on keresztül kérek egy DDNS-t és ezt regisztrálom az A, CNAME, MX rekordokba a domain szolgáltatómnál?...

Gondolom ennek semmi akadálya, ez is pont olyan DDNS domain, mint bármi más szolgáltatónál (pl. DynDNS.org).
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.09.04. 15:05

Az nem járható út, hogy a Synology-nál a NAS-on keresztül kérek egy DDNS-t és ezt regisztrálom az A, CNAME, MX rekordokba a domain szolgáltatómnál?
Szerintem ez lesz a megoldás, de jó lenne ha valaki mondana erről véleményt.
Reverse IP az még egy kérdés, de ahogy Gandalf írja ez is megoldható biztos.
magashazi

HozzászólásSzerző: IRO » 2012.09.04. 13:49

magashazi írta:Itt találtam egy leírást, de ezt ki kellene próbálni hogyan működik.
http://blog.deadcode.net/2009/10/15/using-your-own-domain-name-with-synology-nas/

Megnéztem ezt a leírást, szerintem ebben semmi synology specifikus nincs.
Simán egy windows-os kliensprogrammal kipróbálhatod, ha a névszolgáltatód támogatja, hogy Te add meg a névszervereket!

De ezzel csak azt éred el, hogy a jelenleg megvásárolt domain neved (amit ezek szerint továbbra is meg akarsz tartani, én értettem félre az első hozzászólásban a "kiváltást"), a dinamikus ip-címedre mutat. Szerintem ettől nem lesz reverse lookup-od!
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.09.04. 13:37

magashazi írta:...Nincs valami lehetőség arra, hogy ezt az egész dolgot valahogy kipróbáljam valakinél, valahol mielőtt megveszem?
Vagy kipróbálná nekem és írna egy pontos útmutatót lépésről lépésre? Úgy látom ez a rész nem igazán kiforrott még, mindenki csak házimozira használja a szerverét, meg torrentezik?

Gondolom több forgalmazónknál is lehetőség van kipróbálni, érdeklődj náluk! Azt nem gondolnám, hogy a sok százezer forintba kerülő RackStation-öket el lehetne adni, ha nem lenne kiforrott egy nagyobb cég biztonságos levelezésének Synology-ra bízása...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.09.04. 12:52

magashazi

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.09.04. 12:09

Itt találtam egy leírást, de ezt ki kellene próbálni hogyan működik.
http://blog.deadcode.net/2009/10/15/using-your-own-domain-name-with-synology-nas/

Nincs valami lehetőség arra, hogy ezt az egész dolgot valahogy kipróbáljam valakinél, valahol mielőtt megveszem?
Vagy kipróbálná nekem és írna egy pontos útmutatót lépésről lépésre?

Úgy látom ez a rész nem igazán kiforrott még, mindenki csak házimozira használja a szerverét, meg torrentezik?
magashazi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2012.09.04. 11:25

Hmmm... Tehát DDNS a szolgáltatás, de saját domain kellene. Ebben nem tudunk segíteni szerintem.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: magashazi » 2012.09.04. 09:22

és akkor mi az email címed? valami@akarmi.synology.com ? vagy ahogy a leírásban van admin@wayneds.no-ip.biz?
ez csodálatosan szép.... :-)
magashazi

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!