otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Joco1114 » 2010.08.09. 05:24

Félreértettél. A garancia és a technikai támogatás egyértelmű. Viszont olvasván a fórumot, látom, hogy sokan olyan kérdéseket tesznek fel, amely sok esetben napokig, hetekig megválaszolatlan marad, pedig szívesen segítenék, de nem tehetem. Benne vagyok az angol nyelvű fórumban (szerencsére nem okoz nagy gondot a nyelv), sokat tanulok tőlük jómagam is, s mint pedagógus, szakmai ártalom, hogy szívesen megosztanám amit tudok. :)

Gandalf írta:Igen, ez azt jelenti, hogy az olcsó forrásodtól kell ezentől technikai támogatást kérnerd, és a garanciális problémákat is csak az ő boltjában tudod intézni idehaza.
Joco1114

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.08.08. 22:22

Igen, ez azt jelenti, hogy az olcsó forrásodtól kell ezentől technikai támogatást kérnerd, és a garanciális problémákat is csak az ő boltjában tudod intézni idehaza.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Joco1114 » 2010.08.07. 11:56

Sziasztok!
Én is vettem egy 1010+ szépséget. Viszont - valószínűleg mert nem közvetlenül a disztribútortól származik a termék (hja, 50.000-rel olcsóbb is volt) - semmilyen ide vonatkozó reg. kódom nincs, ahogy az előttem szóló furig (Füri Gábor) kollégának sem. Ez azt jelenti, hogy ki vagyunk zárva a magyar fórumról?
Tényleg, Gábor, sikerült már megoldanod a problémát?

Joc
Joco1114

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.08.03. 16:11

Vásárlás előtt állók számára jó hír: csökkennek a hazai árak!
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.07.27. 19:51

arpad_kovacs írta:...de ettől függetlenül van valamilyen lehetőség adatok titkosítására, HDD védelemre?

Persze, csak a szoftveres megoldás miatt lassabb lesz a jelszóval védett megosztások kezelése. A rendszer által használt alap megosztások nem titkosíthatóak egyik módon sem.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: arpad_kovacs » 2010.07.27. 18:37

Sziasztok!

Még egy kérdés felmerült bennem a DS110j és DS210j NAS-oknál. Ezek nem tartalmazzák a hardveres AES titkosítást, de ettől függetlenül van valamilyen lehetőség adatok titkosítására, HDD védelemre?

Köszi
arpad_kovacs

HozzászólásSzerző: arpad_kovacs » 2010.07.27. 06:50

Gandalf írta:A Squeezebox server az egyetlen, ami miatt eggyel nagyobb modellt javasolnék. Főleg, ha sok (több tízezer) zeneszámod van/lesz. A többi funkciók együttesen is jól működnek a j-s típusokon. Memória csak a DS1010+ esetében bővíthető.

Köszi.

A jelenleg polcon levő CD/DVD tartalmakat nézve max. pár ezer zeneszámról lenne szó. Persze bővülhetne több tízezer zeneszámra, de az eddigi igényeimet nézve, nem valószinű. :-)
arpad_kovacs

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.07.26. 20:32

A Squeezebox server az egyetlen, ami miatt eggyel nagyobb modellt javasolnék. Főleg, ha sok (több tízezer) zeneszámod van/lesz. A többi funkciók együttesen is jól működnek a j-s típusokon. Memória csak a DS1010+ esetében bővíthető.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: arpad_kovacs » 2010.07.26. 18:41

Sziasztok!

Otthoni használatra a DS110j vagy DS210j típusokat néztem ki.

Amire használni szeretném (igazából média anyagok tárolása és elérése TV, PC és zene):
- max 3db kamera
- HD video lejátszás max 2db TV/média box (jelenleg csak 1db DLNA - TV)
- Zene lejátszás (Squeezebox Server esetleg később, ha lesz lejátszó eszköz hozzá :-) )
- PC-ről adatok mentése/elérése, max 2db pc, de nem állandó kapcsolat (a RAID nem fontos, ezért néztem egy lemezes változatot is)
- torrent (de nem jellemző)
- Photo station
- Audio station

Ezekre elegendő a fent említett típusok processzor teljesítménye, memóriája?
Az előző hozzászólásokban olvastam, hogy a több egyidejű alkalmazás használatánál már kevés lehet a memória. Ez miben jelentkezhet (lassú film/zene lejátszás, vagy szerver elérés?
A készülékekbe lehet memória bővítést kérni, vagy a nagyobb memória csak a nagyobb típusokban van?

Köszi
arpad_kovacs

HozzászólásSzerző: Frodó » 2010.07.26. 08:42

arpad_kovacs írta:Kérdésem az lenne, hogy a DS110+ -ban van 256-bites AES hardveres titkosítás?

Igen, a DS110+ban van hardveres AES titkosítás!
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!