DS1812+ szerverként

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS1812+ szerverként

HozzászólásSzerző: respecter » 2013.01.09. 15:41

Köszönöm, majd utánanézek, de azt hiszem nem ez a megvételhez szükséges kritérium, egyébként minden paraméterében kiemelkedő terméknek tűnik.
respecter

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.01.09. 12:41

respecter írta:sokkal kényelmesebb lenne egy központi helyről egyszerre bekonfigurálni a szinkronizációt, mint gépenként telepíteni és konfigolni külön szoftverrel.

Vannak Windows-os megoldások, amik pont az ilyen tömeges konfigurációban, szoftvertelepítésben segítenek.
Első körben szerintem nézz utána a Microsoft-féle megoldásnak, az SMS-nek és utódjának! Ha az nem felelne meg, biztosan lehet egyéb gyártóktól is találni.

Azt nem tartom valószínűnek, hogy egy NAS-ra írnának ilyeneket!
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.01.09. 12:06

respecter írta:...csak szerintem logikus feature lenne egy ilyen szintű NAS-nál. Jogosultságokat meg ugye mindenhez lehet rendelni, tehát még biztonságos is lehetne.

Ez ennél azért bonyolultabb. Hálózati protokollokon keresztül beszélget egymással a gép és a NAS. ott meg megosztásokat lehet csatlakoztatni, nem partíciókat, és vannak azért kötöttségek. Ráadásul egy backup feladatot a kliens szokott indítani, már csak azért is, mert ő tudja, mikor ér rá erre, mikor nem lesz kikapcsolva, stb.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: respecter » 2013.01.09. 11:41

Gandalf:
Nem akadály feltenni ingyenes programot, csak sokkal kényelmesebb lenne egy központi helyről egyszerre bekonfigurálni a szinkronizációt, mint gépenként telepíteni és konfigolni külön szoftverrel.

IRO:
Nem tudom milyen eszköz tud ilyet, én nem vagyok nagy guru a témában, csak szerintem logikus feature lenne egy ilyen szintű NAS-nál. Jogosultságokat meg ugye mindenhez lehet rendelni, tehát még biztonságos is lehetne.
respecter

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.01.09. 11:16

respecter írta:Nekem igazából arra lenne szükségem, hogy a NAS-ról vezérelve mindenféle host kliens nélkül tudjak komplett partíciókat szinkronizálni, ez megoldható?

Milyen eszköz/szoftver tud ilyet?
Nekem elsőre furán hangzik, hogy SMB protokollon keresztül partíció-szintű hozzáférés lehetséges lenne, de simán lehet, hogy csak le vagyok maradva :)
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.01.09. 11:08

Szerintem nem, bár a Windows beépített backupja lehet, hogy tud ilyet, azt nem ismerem, csak az Apple-t – ott működik. Illetve hozz létre iSCSI meghajtókat a NAS-on, és ezeket használd a PC-n, akkor szinkronizálni sem kell, biztonságban lesznek. De azt nem értem, miért akadály egy akár ingyenes backup programot tenni a számítógépre, ami rendszeresen másol a NAS-ra, akár az egész meghajtót?
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: respecter » 2013.01.09. 10:33

Nekem igazából arra lenne szükségem, hogy a NAS-ról vezérelve mindenféle host kliens nélkül tudjak komplett partíciókat szinkronizálni, ez megoldható?
respecter

HozzászólásSzerző: respecter » 2013.01.08. 14:46

És ha nem mappákat akarok szinkronizálni, hanem komplett partíciót?
Természetesen még mindig NAS-ról vezérelve a szinkronizáció, gépenkénti kliensek NÉLKÜL.
respecter

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.01.08. 14:25

respecter írta:Köszi a gyors válaszokat, de szerintem az első kérdésemet félreértetted, mert én azt szeretném, hogy kliens program nélkül a NAS szinkronizáljon windowsos gépekről.
Erre van valami megoldás?

Csak egy ötlet, nem próbáltam:
A Windows-os gépek megosztott mappáit becsatolni távoli meghajtóként, és azt megadni időzített mentés forrásának.
Persze közbeszólhat egy-két korlát, jobb megoldás egy ingyenes program, mint pl. a Create Synchronicity.
IRO

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.01.08. 14:15

Gandalf írta:6. Ilyet nem tud, hogy figyelje, mihez nem nyúlnak X ideje. Másolatot tudsz csinálni róla rendszeresen, ütemezve.

Ha a backup program külön nem is tudja, de mivel linuxról van szó, ilyesmivel megoldható:
Kód: Egész kiválasztása
find -mtime +90 -exec cp {} /volume1/archive \;

Vagy inkább rsync-nek pipe-olva.
Van crontab is, időzítetten lehet futtatni bármit!
IRO

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!