otthonra melyiket?

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: otthonra melyiket?

HozzászólásSzerző: Frodó » 2010.09.06. 08:41

Ropek írta:Itt miért felejtetted el megemlíteni, hogy csak ext3 fájlrendszer esetén valósak ezek az adatok?
Így nem vettem volna meg és most nem akarnám széttaposni.....

Nem gondolom, hogy ilyen stílusban kellene kommunikálnunk, de egy NAS-t (Hálózatos adattároló) általában arra használnak, hogy zömében hálózaton keresztül mozgatnak adatokat,az plussz szolgáltatás, hogy támogatja az USB-re, vagy USB-ről történő írást/olvasást. Nem kérdezted, hogy milyen fájlrendszeren tudja, és én nem is állítottam, hogy NTFS-en, mivel Linux alapú a NAS szoftvere, ezért azt gondoltam triviális, hogy EXT fájlrendszert használva a leggyorsabbak a fájlműveletek, hiszen ezt natív módon kezeli.
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

HozzászólásSzerző: Ropek » 2010.09.05. 00:02

Frodó írta:
Ropek írta:Én egy DS110j-n morfondírozom.
A kérdésem, hogy USB-n keresztül tudok-e külső HDD-re másolni, illetve mekkora a differencia az eSata és az USB 2.0 átviteli sebessége között?
DVD filmeket másolgatnék.

Természetesen lehet USB 2.0-án keresztül HDD-re is másolni.

Az USB 2.0 a szabvány szerint 450 Mbit/s adatátvitelre képes, míg a gyakorlatban olyan 20-25 MB/s

Az E-Sata a gyártói specifikációk szerint a 3 Gbit/s, ez a gyakorlatban (combosabb NAS-ok esetében) akár 100-150 Mbit/sec is jelenthet...

Itt miért felejtetted el megemlíteni, hogy csak ext3 fájlrendszer esetén valósak ezek az adatok?
Így nem vettem volna meg és most nem akarnám széttaposni.....
Ropek

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.08.12. 12:16

Természetesen írunk MAGYAR hírt ilyesmiről, ezt bízd ránk bátran. Íme: DSM 3.0 béta
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Joco1114 » 2010.08.12. 11:12

Mivel többen kérdezték, de máshová nem tudok írni:
DSM 3.0 beta fázis:
http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=1&t=27040
Joco1114

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.08.09. 20:57

Otegi írta:Akkor ahogy kiveszem a mondtaidból, nem lesz gondom, ha egyszerre fut a torrent és mondjuk filmet is nézek...

Ezt biztosan állítom, hogy nem lesz gond.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Otegi » 2010.08.09. 15:51

Gandalf írta:
Otegi írta:...A Qnap-ról "lebeszéltek", az erősebb hardveres adottságok (memória, processzor) ellenére is...

Jól tették. De teljesen egyforma processzor van a megfelelő Synology és QNAP modellekben, mindössze a legkisebb kategóriában van 128 MB RAM különbség, amit nem igen lehet kihasználni, mert a belépő modelleknél a processzor sebessége lesz a szűk keresztmetszet, nem a RAM.
Mindarra amit írtál, bőven elég a DS210j is, bár az említett lejátszót nem ismerem, de gondolom tud SMB-t, esetleg NFS-t. A lejátszás nem a NAS-on fog múlni. Sokkal komolyabb lejátszókból (Blu-ray is) egyszerre többet is ki tud szolgálni.

Az AC. Ryan Playon!HD NFS-t tud.

Akkor ahogy kiveszem a mondtaidból, nem lesz gondom, ha egyszerre fut a torrent és mondjuk filmet is nézek.

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!!
Otegi

HozzászólásSzerző: Otegi » 2010.08.09. 15:41

Frodó írta:
Otegi írta:...Egy Synology DS210j típusú NAS-t néztem ki magamnak.
Amire használnám:
- adatmentés és tárolás max. 3 számítógépből álló hálózaton (Windows op. rendszer);
- AC Ryan PlayON!HD multimédia lejátszón keresztül filmek, fotók megtekintése a TV-n és PC-n, illetve zenék hallgatása erősítővel;
- és persze torrent.

Egyéb webes alkalmazások használata nincs tervbe véve.

A kérdésem az lenne, hogy a fent említett Synology DS210j megfelel-e az elvárásaimnak, vagy esetleg erősebb felépítésű típusban kellene gondolkodnom.

A leírt feladatokra elegendő a DS210j. A kérdés, hogy elég lesz-e a 2 lemezhely?
Ha gyűjtögető típus vagy én elgondolkoznék a 4 lemezes tesó (DS410j) választásán, mert egyéni tapasztalatunk, hogy a szabad hely mindig kevés...

Köszönöm a választ! Szerintem megmaradok a DS210j típusnál, és esetleg 2x1 TB-os merevlemezt teszek bele.
Otegi

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2010.08.09. 10:14

Otegi írta:...A Qnap-ról "lebeszéltek", az erősebb hardveres adottságok (memória, processzor) ellenére is...

Jól tették. De teljesen egyforma processzor van a megfelelő Synology és QNAP modellekben, mindössze a legkisebb kategóriában van 128 MB RAM különbség, amit nem igen lehet kihasználni, mert a belépő modelleknél a processzor sebessége lesz a szűk keresztmetszet, nem a RAM.
Mindarra amit írtál, bőven elég a DS210j is, bár az említett lejátszót nem ismerem, de gondolom tud SMB-t, esetleg NFS-t. A lejátszás nem a NAS-on fog múlni. Sokkal komolyabb lejátszókból (Blu-ray is) egyszerre többet is ki tud szolgálni.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Frodó » 2010.08.09. 08:37

Otegi írta:...Egy Synology DS210j típusú NAS-t néztem ki magamnak.
Amire használnám:
- adatmentés és tárolás max. 3 számítógépből álló hálózaton (Windows op. rendszer);
- AC Ryan PlayON!HD multimédia lejátszón keresztül filmek, fotók megtekintése a TV-n és PC-n, illetve zenék hallgatása erősítővel;
- és persze torrent.

A kérdésem az lenne, hogy a fent említett Synology DS210j megfelel-e az elvárásaimnak, vagy esetleg erősebb felépítésű típusban kellene gondolkodnom.

A leírt feladatokra elegendő a DS210j. A kérdés, hogy elég lesz-e a 2 lemezhely?
Ha gyűjtögető típus vagy én elgondolkoznék a 4 lemezes tesó (DS410j) választásán, mert egyéni tapasztalatunk, hogy a szabad hely mindig kevés...
Synology.hu adminisztrátor
Frodó

HozzászólásSzerző: Otegi » 2010.08.09. 08:05

Sziasztok!

Új vagyok a fórumban és a NAS-ok területén is.

A közeljövőben szeretnék magamnak NAS-t vásárolni. A Qnap-ról "lebeszéltek", az erősebb hardveres adottságok (memória, processzor) ellenére is. Nagyon melegen ajánlották a Synology termékeit és ezt a fórumot.

Olvastam a fórum bejegyzéseit, de ennek ellenére nem vagyok teljesen képben a kérdéseimet illetően.

Egy Synology DS210j típusú NAS-t néztem ki magamnak.
Amire használnám:
- és persze torrent.

Amennyiben nagyon nagy hülyeséget kérdeztem akkor elnézést, de teljesen tanácstalan vagyok!

A segítséget előre is köszönöm!

Sziasztok,
Otegi
Otegi

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!