DS 212J

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS 212J

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.01. 18:46

balpityu írta:...Tudna valaki segíteni?...

Hogyne, csak ne a vásárlás előtt állók kérdései számára fenntartott topikban kérdezz! Van Synology-d, regisztrálj, és tedd fel belül a fórumban a kérdéseidet!
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: balpityu » 2013.02.01. 17:40

Sziasztok,
Tudna valaki segíteni? Nem olvassa a mellékelt telepítő lemezt a gépem (karcos lett....). Honnan tudom letölteni a netről? Vagy valamilyen más segítség, hogy életre leheljem a NAS-t (amatől felhasználó vgyok :(
Köszi előre is!
István

windows 7 alatt
balpityu

HozzászólásSzerző: fpeti » 2013.02.01. 14:48

Köszönöm a válaszokat!

A laptop windows_os, így is működik?

A "céggel" kapcsolatban nekem is kételyeim voltak, köszönöm, hogy ebben megerősíttettél, bár az ár sokszor csábító...

üdv:
Fpeti
fpeti

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.01. 12:10

1. Ha arra gondolsz, hogy Airport Extreme routered van, és erre kötnéd a NAS-t, akkor semmi akadálya. Azt nem tudom, hogy a WD tud-e Rsync-en keresztül hálózati mentést, mint a komolyabb szerverek. Ha igen, a Synology természetesen szintén támogatja ezt. A hogyanra a kézikönyv és a beépített magyar nyelvű súgó vélaszt ad a DSM-ben, a hálózati bizotnsági mentés menünél. No meg persze a WD kézikönyve.
2. Gondolom a Time Machine-ra gondolsz, ha Mac-et használsz. Természetesen Time Machine kompatibilis a Synology, akár az összes Mac-et tudod így menteni rá.

Ha jól látom, egy olyan webshopban akarsz vásárolni Synology-t, amit nem lehet telefonon elérni, ahol 2 évvel ezelőtti modellek is listázva vannak? Biztosan mondom, hogy nem kapsz regkártyát, így magyar szerviz és a Synology.hu terméktámogatása, fóruma sem fog a rendelkezésedre állni. De már csak a korábbiak miatt se vásárolj ilyen helyeken! „A túlterheltség miatt, ilyen esetben kérjük, e-mail címünkön keresztül vegye fel a kapcsolatot” – ez és a 2 éves modellek listázása kb. azt jelenti, hogy csak másodállásban foglalkozunk eladással, nem sokra számíthatsz nálunk. Ezt támasztja alá a kicsit lentebb emlegetett „EU garancia”. Azaz nem a magyar márkaképviseletektől rendelnek, így jó eséllyel idehaza nem is fogod tudni érvényesíteni a jogaidat. Óvakodj ezektől a webáruházaktól! A forgalmazóink esetében biztos lehetsz a terméktámogatásban, de számos más helyen is kapsz Synology.hu regisztrációs kártyával forgalmazott NAS-t. De ha gyanúsan olcsó valahol, akkor bátran gyanakodhatsz, csodák addig nincsenek, amíg a kereskedő, vagy beszállítója nem csalja el pl. az áfát...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fpeti » 2013.02.01. 10:14

Sziasztok!

Megoldható-e?
1: Az általam kinézett DS 212J otthon lenne, Airporton keresztül csatlakozna 2 PC-re, laptopra, Iphone-ra, valamint a cégbe van egy WD mybook (helyileg máshol van csak neten keresztül elérhető).
Ezeken az eszközökön kijelölt mappákat rendszeresen automatán le tudom menteni a DS-re? A WD my Book-ról neten keresztül megy-e automatikus mentés? Hogyan?
2: A laptopon található adott mappa mentését (szinkronizálását ) megtudja-e úgy csinálni, ha pl. haza megyek és a gép felmegy az otthoni Wi-Fi-re akkor mindig automatikusan szinkronizálja?

Nem tudom, hogy ilyet lehet-e kérdezni, hogy a (moderálva) ad-e regisztrációs kártyát, mert nem tudtam elérni őket?

köszönettel:

Fpeti
fpeti

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.01.30. 11:25

Első kérdésedre: nem tudod kihasználni az 1 TB-ot addig, amíg a másik lemezt nem cseréled nagyobbra.
USB-s háttértárat természetesen meg tud osztani akár a neten keresztül is.
Gandalf
Adminisztrátor

DS 212J

HozzászólásSzerző: fpeti » 2013.01.30. 08:56

Sziasztok!

Ds 212J vásárlását tervezem, lenne pár kérdésem:
Ha 1 TB-os winyó mellé berakok egy 2TB-osat és RAID1 be szeretném használni akkor van nagyjából 1TB-os szabad helyem 1TB biztonságra fordított hely és 1TB „kihasználatlan hely”. Erre a „kihasználatlan helyre” tudok adatokat írni és csak a biztonságos adattárolás szempontjából kihasználatlan? Vagy abszolút elveszik ez a hely?
Ha Ds212J-re csatlakoztatok egy usb-s külső winyót, ezt el tudom érni DSM-ből, vagy internetről?
köszönettel:

Fpeti
fpeti

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!