DS 212J

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DS 212J

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.08.26. 17:28

Mivel ha jól értem, interneten rendelte („tegnap meg is érkezett”), arra biztatnám, hogy álljon el a vásárlástól (14 napja van rá), és kérje vissza a pénzét. Utána vegyen egy aktuális modellt hazai garanciával hivatalos magyar forgalmazótól és a mi terméktámogatásunkkal (synology-forum.hu regisztrációs kártyával), hogy egyrészt ne kelljen aggódnia a jótállás miatt (ha a kereskedő cég megszűnik, akkor is van hazai képviselet, nem egy webshop vállalja a garanciát), másrészt hogy kapjon a felhasználás során segítséget. Harmadrészt, hogy a termék amit vesz értékesebb legyen használtan is majd, mivel a regisztrációs kártya és a támogatás a termékhez jár, a kártyát a későbbi tulajdonosok is használhatják majd korlátlanul.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.08.26. 17:19

De hát nem is létező terméket vásárolt, valamit, amit több, mint 1 éve sehol nem lehet kapni, mára elavult, talán már a gyári garanciával sem rendlekezőt :(
Az Ön által említett árösszehasonlító oldal első helyezettjei egyébként általában nem véletlenül olyan olcsóak, amilyenek. Csodák nincsenek, csak trükkök, mindig valaki, vagy mondjuk az adóhivatal kárára...
Azt igazán sajnáljuk, hogy egy márka weboldalát csak a vásárlás után keresi fel egy vevő, pedig ott láthatná bizonyosan hiteles módon az aktuális kínálatot, megbízható és hozzáértő forgalmazókat. Főleg hogy a használat során egy ilyen komplex NAS esetében bizonyosan számos kérdése lesz, amire az Ön eladója nem fog tudni még hozzá szólni sem. Ők nem értenek a termékhez, csak azt látják, hogy valami népszerű lett idehaza, ők meg tudnak „okosan” szerezni ilyesmit, meglepően jó áron... Számos kereskedő az árgép listáinak elején ezen képességéből él, nem a szakértelemből és elhivatottságból – sajnos.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sz Peter » 2014.08.26. 16:49

Kedves Gandalf

Tudja egyszerűen vettem, megrendeltem attól akot az árgép kiadott mint aktuálisan a legjobb árat. Mivel a kereskedőnek rengeteg pozitív visszajelzése volt, és eddig nem csalódtam az ilyen beszerzésekben ezért nem volt bennem gyanú. TV-t, Laptopot stb is ilyen módszerrel vettem eddig. Termékből is azért ezt választottam nem mondjuk egy DLink-et mert erről írtak jókat. A 213-ról volt negatív vélemény is. Majd ezt a fórumot ma találtam meg, illetve a gyártó magyar weboldalát is ma néztem meg. Ki gondolta volna hogy nem egyforma a garancia. Erre eddig felhívták a figyelmet pl amikor tabletet vettem jelezték pl hogy magyar garanciás vagy EU-s. Ha nem tudják megoldani akkor drága tanulópénz lesz...

Péter
Sz Peter

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2014.08.26. 14:39

Kedves Péter! Rossz helyre írt ezzel kapcsolatosan, nekünk – sajnos – semmi közünk mindehhez. Az említett kereskedő nem hivatalos hazai forgalmazó, nem találkozhat velük sem itt nálunk a Forgalmazók listájában, sem a Synology.hu-n. Ahogy látja, nem kapott a NAS mellé a Synology-forum.hu-hoz (a magyar fórumhoz és terméktámogatáshoz) hozzáférést biztosító regisztrációs kártyát sem, ezért nem is tudott máshol kérdezni nálunk, mint itt, a vásárlás előtt állók kérdései között.
Mindezek mellett a DS212j egy éve nem létező, nem gyártott modell. Hogy az illető kereskedés milyen forrásból és milyen állapotú Synology-kat hoz be az országba, hol tud „szerezni” elfekvő, eladatlan készleteket (amelyekre már lejárt talán a gyári garancia is), az az ő dolga. A mi partnereink, a hivatalos hazai forgalmazók garantáltan újakat, hazai garanciával (nem pedig csak a kereskedőnél érvényesíthető, illetve ezek szerint nem is egyszerűen érvényesíthető) rendelkezőket árulnak, így nem csak hozzájuk, de a hivatalos szakszervizekhez (a NAS-hoz kapott garanciapapíron felsoroltakhoz), valamint ehhez a fórumhoz is fordulhatna. Már akkor, ha az országba a gyártó hivatalos értékesítő csatornáján keresztül bekerült terméket vásárolna...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sz Peter » 2014.08.26. 14:00

Szia

Vettem egy DS212J-t a 220 volt-nál 2 WD HD-vel. Azért ezt választottam mert megbazható márkának írták le. Tegnap meg is érkezett. Beszereltem a WD 3TB HDD-ket. Elöször egyet sípolt, majd a telepítés közben egyre többet. Amikor végzett a telepítéssel már ki is írta hogy nem működik a hűtőventillátor. Megnéztem valóban hol ment hol nem ment.
Ennyit a megbízhatóságról :(
Jeleztem a garanciális igényemet a 220 volt felé (mert ugye ez 3 napon belüli). Nem kaptam választ, a telefonjukat nem vették fel, majd egyszer felvették, megígérték visszahívnak, nem hívtak vissza.
Kérdésem ha az eladó nem működik együtt a garancia érvényesítésében, akkor hova lehet fordulni az ügyben?

Köszönettel
Péter
Sz Peter

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.07. 16:08

A DS213 a nagyobb modell, a 212j a belépő szintű. Azon még nincs USB3 és SD-kártyaolvasó, szolgáltatások terén egyforma mindkettő, csak a DS213 gyorsabb. DS212 már nincs, az tavalyi modell, a DS213 az utódja.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: BTomas » 2013.02.07. 14:10

Üdvözlet!

A kérdésem az, hogy a DS 212 típus ugyan úgy nyújtj minden multimédiás, illetve egyéb szolgáltatását amit a DS 212J kiadás, vagy
a hardwerbeli különbségek mellett ( USB3, SD card ...) bizonyos szolgáltatásbeli különbségek is vannak, amit viszont csak a DS 212J
tud?

A választ előre is köszönöm.
BTomas

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.04. 09:20

Jonesy írta:...a neten olvasgatva azt látom, hogy e típusú, WD Green Caviar merevlemezekkel hardveresen gondok lehetnek, tönkrevághatják a Synology-mat. Igaz ez, vagy vaklárma? Megnéztem a kompatibilitási listát, ahol a WD30EZRX kapcsán a következő áll:
"Upgrade DSM to 2.3-1157 version and onward before installing this hard drive."...

Rossz helyeken olvasgatsz, vagy rosszul, mert az teljesen hülyeség, hogy egy merevlemez tönkretesz egy NAS-t, vagy fordítva. DSM 2.3-as rendszer szerintem úgy 3–4 éve lehetett (amikor még nem is létezett WD30EZRX), így ha akarnál sem tudnál ilyet telepíteni a DS212j-re. Szóval ha most veszel bármilyen WD-t, és bármilyen Synolgy-t, nem lesz vele kompatibilitási gondod.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Jonesy » 2013.02.01. 22:23

Üdvözlet!

Vásároltam hivatalos márkakereskedőnél egy DS212j-t, hétfőn megyek érte. Van ugyanakkor egy teljesen szűz 3 TB-os WD30EZRX merevlemezem, melynek pontos adatai:
S/N: WCAWZ2964695
Modellszám: WD30EZRX-00MMMB0
Gyártás dátuma: 2012.09.15.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a neten olvasgatva azt látom, hogy e típusú, WD Green Caviar merevlemezekkel hardveresen gondok lehetnek, tönkrevághatják a Synology-mat. Igaz ez, vagy vaklárma? Megnéztem a kompatibilitási listát, ahol a WD30EZRX kapcsán a következő áll:
"Upgrade DSM to 2.3-1157 version and onward before installing this hard drive."
Bár az is igaz, hogy ott a WD30EZRX-hez rendelt típusszám: WDBAAY0030HNC-NRSN.

Reménykedhetek benne, hogy nem lesz gond (pl. a Synology legújabb firmware-je már megoldotta)? Ha nem, csinálnom kell a merevlemezzel valamit, hogy ne legyen probléma? Illetve ha beviszem hétfőn a hivatalos márkakereskedőhöz a merevlemezt, azt ott beleteszik a vásárlás kapcsán a NAS-ba?
Jonesy

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.01. 18:49

fpeti írta:A laptop windows_os, így is működik?...

Windows alá kapod az ingyenes Data Replicator 3-at a Synology-tól, de számos egyéb programot is használhatsz, sőt, tudtommal van beépített backup az újabb Windows rendszerekben is.
Gandalf
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!