Címtár szolgáltatás

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Címtár szolgáltatás

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.02.20. 15:21

Nem akarok vitatkozni, hogy megy-nem megy, én a leírást néztem:
http://ukdl.synology.com/download/packa ... er_enu.pdf
13. oldal:
Supported operating systems:
 Mac: Mac OS X 10.6 or later is recommended.
 Linux: Linux users can choose from a variety of open source LDAP solutions to bind their computers to Directory Server. Refer to related documentation for detailed instructions.
Note: Directory Server does not support Windows domain, so you are not allowed to bind your Windows PC to Directory Server to join Windows domain.

Itt találsz némi segítséget, de mint írtam, nem olyan egyszerű a dolog, mint az AD-vel:
http://forum.synology.com/enu/viewtopic ... 83&t=48363
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.02.20. 14:58

Szerintem tökéletesen használható, lásd ITT. A DiskStation-öd egy LDAP szerver is egyben... Bár nem értek a Windows-hoz, de üzleti felhasználóknál ez a funkció alapvető, így működnie kell gond nélkül.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.02.20. 09:52

bob írta:De alkalmas e egy Active Directory szerver kiváltására is?

Van egy külön telepíthető csomag, Directory Server, de az nem AD!
Nem tettem fel, de nagyon meglepődnék ha nem OpenLDAP lenne, lévén Linux az alap oprendszer. Szóval ha központi autentikációt akarsz egy Windows-os géppel az nem megy kapásból! Elvileg megoldható, de nem biztos hogy ezzel akarsz szórakozni 50 gépen.
IRO

Címtár szolgáltatás

HozzászólásSzerző: bob » 2013.02.20. 09:12

Sosem szagoltam közelről Synology NAS-t. Az lenne a kérdésem, hogy alkalmas e egy 50 useres hálózat kiszolgálására.
A fájl megosztás szempontjából egyértelműen biztosan megfelelő. De alkalmas e egy Active Directory szerver kiváltására is?
Levelező kiszolgálónak saját domain névhez?
bob

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!