DSM 4.2

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DSM 4.2

HozzászólásSzerző: IRO » 2013.04.04. 20:20

sepe írta:A foto station-nél a fejlécben szereplő opciókat (megosztás, idővonal, stb) konfigolható módon (konfig file, db) le tudom tiltani?

Az idővonal a beállításokban is kikapcsolható.
A többit most nem látom, de legvégső esetben a php fájlokat átszerkesztheted.

Ha nem találsz NAS-t tesztelésre (és megér egy kis bütykölést :) ), esetleg nézd meg az XPEnology projektet.
IRO

HozzászólásSzerző: sepe » 2013.04.04. 19:21

OK, értem, köszi.

Az egyik nagykernél rendszeres vevők vagyunk, majd ott megpróbálom.
Viszont lenne még elméleti kérdésem:

A foto station-nél a fejlécben szereplő opciókat (megosztás, idővonal, stb) konfigolható módon (konfig file, db) le tudom tiltani?
Ha nem, akkor esetleg más módon?

Üdv,
sepe
sepe

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.04.04. 10:19

sepe írta:Van lehetőség egy tesztelésre?
sepe
Azt gondolom, találsz olyan forgalmazót, akinél ezt meg tudod tenni.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: sepe » 2013.04.04. 08:21

szia,

Köszönöm a gyors reagálást!
Van lehetőség egy tesztelésre? Nyilván nem minden funkciót, csak az alapokat, hogy el tudjam dönteni a vásárlást. Ha nagyon nem sikerül valamit megoldani, akkor hadrendbe tudok állítani egy RaspBerry PI-t is, ha kell... Viszont pl a fotók, videók kezelését a nas-al végeztetném. pü?

Köszönettel,
sepe
sepe

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2013.04.03. 22:49

1. Alapvetően igen. Van néhány gyári alkalmazás, ami pl. csak Inteles modellekre telepíthető. Illetve vannak bizony képességekben apró eltérések pl. a lebegőpontos számítási képesség miatt, de alapvetően ugyanaz a DSM felülete és szolgáltatásai.
2. A RADIUS szerver hivatalos Synology csomag, egy kattintással telepíthető. Így gondolom igen a válasz, de nem ismerem a RADIUS-t.
3. Ahogy nézem, igen.
4. Hivatalosan nem tudok ilyen lehetőségről.
5. IPKG-t telepíthetsz, és ha értesz a linuxhoz, utána már szinte bármi felrakható.
6. A NAS-on futó Surveillance Station nem streamel tovább senkinek, kivéve a Synology Visual Station-öket. A kamerákon be tudsz állítani felhasználókat a NAS-tól függetlenül.
7. Nem tud, kérdés, hogy egyidőben hányan és milyen adatforgalommal használnák a NAS-t. A 2–3 kamerát a legkisebb modellek is kezelik, az adatfrogalom alapján kellene talán inkább választani.
8. A routerben, ha az tud ilyet.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DSM 4.2

HozzászólásSzerző: sepe » 2013.04.03. 20:54

Sziasztok,

Egy kisebb közösség számára szeretnék NAS-t választani és a szolgáltatásai miatt a Synology megtetszett. Ahhoz, hogy eldöntsem melyik típust vegyem meg, tisztázni szeretnék néhány dolgot. Egy, esetleg két lemezes NAS-ra gondoltam, viszont szolgáltatásból többet vennék igénybe. Kérdéseim:

1. Mindegyik modellen ugyanaz a DSM fut, ugyanazzal a szolgáltatás készlettel?

2. Néztem az élő demót, de néhány funkció nem engedélyezett, ezért kérdezem, hogy ...
Lenne kb 20-30 kliens, aki mobilról WiFi-n jelentkezne be. Ehhez gondolom használhatnám a RADIUS szervert. Ez egy megerősítendő kérdés :)

3. Ugyanezzel az autentikációval tudok hozzájuk jogokat rendelni a photo/video station-höz?
Ki milyen könyvtárakat láthat, ki tölthet fel, ilyesmi...

4. Ha mondjuk szabályozni szeretném a userek session time-ját, akkor fel tudok tenni mondjuk egy Dialupadmint, vagy egy daloradiust?

5. Ha még tovább bonyolítanám a helyzetet és fel szeretnék tenni egy Chillispot-ot, vagy egy CoovaChilli-t, akkor meg tudom tenni?

6. Egy IP kamera stream-jét tovább tudom multicast stream-elni a kliensek felé?
Lenne egyébként 2-3 fix kamera is az eszközön...

7. Akkor most melyik típust ajánlanátok? Mármint erőforrás szémpontjából...

8. Végül egy kicsit off kérdés. Hogyan tudnám a userek nethez való hozzáférésének idejét szabályozni napi szinten úgy, hogy ha lejár az ideje, akkor csak a belső hálózatot lássa...

Előre is köszönöm a válaszokat,
sepe
sepe

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!