Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.05.10. 15:54

atilanta74 írta:Kell a Red vagy a blue western DIGITAL?

WD Red (már csak a 3 év garancia miatt is, de a kevesebb fogyasztás, halkabb működés is fontos szerintem), vagy Seagate Ironwolf, amelyik tetszik.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: atilanta74 » 2019.05.10. 15:35

És a winchesterből milyet javasolsz? Kell a Red vagy a blue western DIGITAL?
atilanta74

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.05.10. 13:27

A DS118 egész erős modell, torrentezni vígan lehet vele. A Synology saját letöltőklienséhez, a Download Station-höz letölthető ingyenesen az androidos kliens is (DS get). Ennek át lehet adni a mobil webböngészőből egy torrent linkjét, amit így a NAS fog letölteni. A torrent letöltése linkre kattintva ki lehet majd jelölni, hogy mi történjen a telefonon, a DS get alkalmazást kell majd megadni, mint ami kezeli a linken lévő fájlt, kb. ennyi. Az app természetesen mutatja az éppen futó letöltéseket is, értesítést küld azok befejeződéséről, stb. A Synology saját megoldásán kívül is van külsős Synology csomag és androidos app, ami ugyanezt megoldja, de szerintem a Synology-félével teljesen elégedett leszel. Az 1 TB-os lemezt (lehet még ilyet kapni?) kicsit kicsinek érzem manapság, amikor egy film akár 80-100 GB is lehet...
Azt még megjegyezném, hogy a legtöbben legalább 2-lemezes NAS-t vesznek, hogy minden adat redundánsan, biztonságosan legyen rajta tárolva, ne kelljen mondjuk a számítógépen is megtartani nem igen használt fájlokat csak azért, hogy két helyen meglegyen.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: atilanta74 » 2019.05.10. 12:04

Szép napot. Otthonra keresnék egy nas-t. Amire szükségem lenne :fényképek automatikusan mentése, és úgy szeretnék torrentezni hogy a telefonon inditanék el egy torrent programot aminek a letöltési útvonala a nas winchestere lenne. Nem tudom ez lehetséges e egyátalán. Nagyon kezdő vagyok ebben de szeretném kényelmesen intézni a letöltéseket. Egyátalán melyik androidos torrent app képes erre. A ds118 - at néztem ki egy 1 terrás hdd-vel. Az jó választás.? Köszönöm a segítséget. Nagy Attila
atilanta74

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.02.15. 09:57

knx88 írta:...Melyik topikban tudnánk ezt folytatni ? Azt hiszem, kipróbálom switch nélkül.

Amelyikbe szerinted illik. De a TV hálózatkezelése lesz a lassú a fentiek alapján, hiába gigabites szabvány szerinti az ethernet rajta. Egy androidos tesztprogrammal meg tudod mérni, milyen gyorsan tudsz a NAS-ról olvasni.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: knx88 » 2019.02.14. 14:18

Szia !

Köszönöm a választ. A Tv ethernet csatlakozója gigabites azt sikerült kiderítenem a displayspecifications oldal segítségével, android tv 4magos cpu, 2gb ram, 8.0 droid, így 2 teszt programmal is csekkolva, gigabites, de ha csak 100 megás lenne a csati, elvileg akkor sem szabadna szűk keresztmetszetnek lenni. Nem a legolcsóbb "okostv" azt gondolnám ezt bírnia kellene.

Akkor megnyugodhatok, hogy a Nas-nak ezt bírnia kell, csak ezért felesleges lenne lecserélni. A másik amit még nem értek, hogy külső USB HDD-re másolva ugyanezt a filmet USB 3.0-án le tudja játszani, vagy ha számítógépről HDMI 2.0 kábelen küldöm rá (a tv hdmi-je is 2.0) illetve a vga kimenete is 2.0 akkor is szintén tökéletes ugyanez a film.

Akkor már csak egy dologra tudok gondolni, hogy a tp-link legolcsóbb home gigabites switch-e nincs a helyzet magaslatán..

Melyik topikban tudnánk ezt folytatni ? Azt hiszem, kipróbálom switch nélkül.
knx88

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2019.02.14. 12:54

Biztosan nem a NAS miatt akadozik bármi is. A DS118-ról gigabiten, még SMB protokollon keresztül is 112 MBíte/másodperc fölötti sebességgel –tehát gyakorlatilag kihasználva a teljes gigabites sávszélességet – tudsz olvasni, azaz a tévé is ennyivel olvashatna (már ha gigabites lenne az ethernet benne, mert szerintem nem az).
Azt írod, egy 62 Mbites film akadozik. Ezt a fájlt az akadásmentes lejátszáshoz tehát kevesebb, mint 8 MByte/s sebességgel kell olvasnia a lejátszónak (ai itt jobb híjján egy „okostévé”. A DS118 gond nélkül kiszolgálna 5–6 tévét is ezzel a fájllal egyidőben, és a tévé részéről még gigabit sem kell hozzá. Inkább azt gondolnám, a tévé lejátszójának ez már túl sok adat, nem képes feldolgozni. Ajánlom figyelmedbe EZEN cikkünket a médialejátszókról, de semmiképpen nem másik NAS lesz a megoldás. Folytassuk a fórumon belül a megfelelő topikban, ha további segítség kell az akadozás megszüntetésére, bár szerintem az adott lejátszóval erre nem sok esély van.
„Nem gondolnám, hogy ez fogja...” – nem is kell gondolni, hiszen meg tudod nézni a processzorterhelést és a hálózati adatmozgást is az Erőforrásmonitornál.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: knx88 » 2019.02.14. 10:31

Sziasztok !

Van otthon egy DS118-am. Amivel teljesen elégedett is vagyok. Ámde, történt a minap, hogy megadta magát a régi Samsung FullHD-tv-nk, így egy Sony 4K-tv lett helyette. A Samsungra a video stationon keresztül tökéletesen lejátszotta a full hd tartalmakat. Most bizonyos 4k tartalmak szépen futnak, de 10-ből 7 filmnél előfordul akadozás, megállás, folyamatos bufferelés, így sajnos élvezhetetlen. A belső hálóm gigabites, a Nas-és a TV között csak egy gigás switch van. Azt gondolom az nem lehet szűk keresztmetszet, a TV Lan portja is gigabites, így már itt a NAS-t gondolom szűk keresztmetszetnek. Szeretném a plexet is kipróbálni. Kollegám azt mondta inkább építsek egy htpc-t plexre - jobban megéri. Ezt két okból sem szeretném: 1: A bejárati ajtó felett van a rack szekrény oda csak egy NAS-t tudok beletenni, kettő van kamera a házon és azt s rögzít, és másra is használom a Syno-t távoli elérés stb, stb, megszerettem, kényelmes, szeretem. Mindenféleképpen NAS-t szeretnék, Synology-t olyat ami pl egy ilyen filmet ki tud nyomni magából akadozás nélkül:

Video Codec: HEVC Main 10@L5.1@High / HDR
Framerate: 23.976 fp
Bitrate: 61.9 Mbps
Resolution: 3840 x 2160

Audio: AC3/DTS Hungarian 5.1 640/768 Kbps,
English DTS-HD MA 5.1 3408 kbps

A DS218+ -ra gondoltam, ebbe már Intel Cerka proci van, 2GB ram ami bővíthető. A kérdésem az az lenne, hogy értelmes csere lenne e ez ? Ez a nas ki tudná e szolgálni az igényeinket ? Lenne e akadás, bufferelés ? Más szűk keresztmetszetet nem látok a hálózatomon, eszközeimen. Amit még kifelejtettem és fontos lehet, WD-red hdd van a NAS-ba, két kamerát vesz csak folyamatosan 720p-ben, nem gondolnám, hogy az fogja. A torrent le fel töltés is ki van kapcsolva mikor filmezek, de a jelenség akkor is megfigyelhető.

Válaszaitokat előre is köszönöm.
knx88

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2018.06.02. 08:56

A 4-lemezesekből a DS418play és a DS918+ memóriája bővíthető, bár otthoni felhasználás során azért ritkán van szükség egy Synology-nál. Az 5 és többlemezes modelleknél csak a DS1517 nem bővíthető RAM-mal. ITT találsz egy összefoglaló listát a processzorokról és RAM-konfigurációkról.
A 3–4 lejátszóval való lejátszást (akár 4K-ban is) a legkisebb Synology a DS115j is tudja simán, ez nem szűkíti tehát a választékot.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: robiboy » 2018.06.01. 19:53

Sziasztok!

Jelenleg Qnap-et használok Ts-453a 8gb rammal! Szeretnék synologyira váltani!

Elvárásom:
- minimum 4 Hdd
- bővíthető memória
- filmek lejátszása több eszközről minimum 3-4 egyidőben
- FHD, 4K

Köszönöm a segítséget
robiboy

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!