Uj NAS vásárlása

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Uj NAS vásárlása

HozzászólásSzerző: NedTaccse » 2021.02.13. 13:43

Új Synology Nas vásárlása előtt állok!
1. kérdés: meghibásodott Nas-t lehet-e javíttatni vagy megérie? 411 Slim
2. kérdés: a 418 és a 420+ között vacillálok. De aggaszt a processzor. a 418-ban 4x1,4 Ghz- van a 420+ -ban (jóval többet tud) De 2x2Ghz van benne.. Van tapasztalat, hogy melyik teljesít jobban?
Gondolom a felhasználás határozza meg. Néznék róla Videokat, tv-n, viszont biztonsági mentésre is használnám, de kipróbálnám a wmvare-t is :)
NedTaccse

HozzászólásSzerző: Nbazs » 2020.12.17. 09:52

Rendben, köszönöm a segítséget. Alszunk még rá egyet Jézuskával, és rövidesen találkozunk bent, a zárt fórumban.
Nbazs

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.12.17. 08:29

Nbazs írta:...Félrenéztem volna valamit?...

Nem, én néztem félre a DS418-at a DS418j-vel hasonlítottam össze. Az ide j-s modellben (DS420j) már ugyanaz a processzor van, mint a DS418-ban.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nbazs » 2020.12.16. 18:35

Kedves Gandalf!

Köszönöm a lentieket, jelentősen feldobta a napomat a válaszod. :)

De ha úgy látod, hogy megérdemli, akkor bizonyosan hosszabb távú megoldás lenne a DS418 a kétszer gyorsabb CPU és dupla RAM miatt.

Félrenéztem volna valamit? A Synology oldalán úgy látom, hogy mindkettőben ugyanaz a 4 magos, 1,4 Ghz-es Realtek RTD1296 dolgozik.
Nbazs

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.12.16. 09:54

Kedves Jézuska!
Mivel Balázska biztonságban szeretné tudni kedvenc filmjeit (pl. József, az álmok királya, Jónás története, Noé bárkája, a Tízparancsolat, Egyiptom hercege, stb.), mindenképpen legalább 2-fiókos NAS-ra van szüksége. Mivel nagyon sok hasonló filmet szeretne még, ezért 4-lemezes lenne a jó választás, bár, amikor már 16 TB-os HDD is kapható, egy 2-lemezesben is összejöhet ekkora tárhely. De Balázskának vannak régebbi lemezei, azokat lehet, máris tudná használni egy 4-lemezesben, illetve a 16 TB-os HDD még nagyon drága, azt még nem biztos, hogy kiérdemelte. (Bár nagyon értelmes fiú, pontosan látja pl., hogy médialejátszó a jobb választás, nem egy TV-be épített buta lejátszó, és azt is jól tudja, hogy virtualizálni csak x86 alapú NAS-on lehet.)
Mivel szegénynek még nem volt sosem NAS-a, így szerintünk a DS420j is bőven elég lesz évekig, mire rájön, mi mindenre lehet használni, és esetleg kezdi majd kinőni, nem kell elkényeztetni. De ha úgy látod, hogy megérdemli, akkor bizonyosan hosszabb távú megoldás lenne a DS418 a kétszer gyorsabb CPU és dupla RAM miatt. Bár ennek előnyét majd csak pár év múlva érezné.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nbazs » 2020.12.15. 23:35

Sziasztok!

"Jézuska" nagyon nézi a Synology kínálatát, de még nem tudott dönteni.

Első NAS-om lesz, az elsődleges cél egy hibatűrő központi otthoni tároló kialakítása lenne. Ami biztos, hogy hosszabb távra tervezek, és 4 lemezesben gondolkodok. Amit jelenleg látok felhasználás: az idők során itt-ott lemezeken összegyúlt adatok rendszerezett tárolása, notebookról (win) és telefonról (Android) rendszeres backup, zenehallgatás; filmnézés a gépről, alkalmanként torrent letöltés. (SmartTV nincs, de ahogy olvastam amúgy is hosszabb távon inkább egy médialejátszó a jó irány).

Erre a célra, ha jól vettem ki a korábbi válaszokat, nagyjából bármelyik modell megfelelhet. Kérdés, hogy a DS420j 1GB memóriája mennyire hátrány egy DS418 2GB-jához képest? A proci ugyebár azonos, az utóbbiban a hot-swap, és maga a külcsiny (bár ez sokadlagos szempont) is szimpatikusabb, de vajon megér ez 40.000 Ft-ot? Ha több évre tervezek a NAS-sal, (figyelembe véve hogy még nem ismerem a rendszert, ezért az igény is bővülhet) megérheti a kétszeres memória miatt a 418-at venni? Virtuális gép futtatásához tudom hogy kellene a memória, de az bár szimpatikus képesség lenne, nyilván a proci miatt eleve kiesik (az inteles 420+/920+ már más liga árban, meg kezdésnek kissé túlzásnak is érezném), de pl. a DSM újabb verzióinak megjelenésével nem lesz kevés idővel az 1 giga?

Előre is köszönöm az iránymutatást.
Nbazs

HozzászólásSzerző: tarcsizoli » 2020.12.04. 12:47

Pippin írta:... Akkor már a DS220j árából a DS118-at mondanám inkább ha DS220+ elérhetetlen, mert 1 fiókos Intel procis modell sajnos nincs.

Köszönöm szépen.
tarcsizoli

HozzászólásSzerző: Pippin » 2020.12.03. 10:12

A nagy és hosszú távú előrelépés a DS220+ lenne de ez az ára miatt ezek szerint kiesik (most BF alkalmával volt 120e 3 év garival).
A DS112j-hez képest minden előrelépés lesz!
Ha a 4k-t csak megosztania kell és nem transzkódolni, akkor elég a Junior modell most is.
De mivel megmarad a régi backupnak (jó lenne földrajzilag máshova tenni) és, hogy 2TB HDD elég most, így a 2 helyet annyira nem erőltetném.
Akkor már a DS220j árából a DS118-at mondanám inkább ha DS220+ elérhetetlen, mert 1 fiókos Intel procis modell sajnos nincs.
Synology.hu adminisztrátor
Pippin

HozzászólásSzerző: tarcsizoli » 2020.12.02. 17:11

Sziasztok!

Szükség volna a segítségetekre, kérem, hogy javasoljatok részemre.
Sokat vissza olvastam, de már elég sok modell jött ment azok közül, nem szeretnék kevesebb garanciát.

Szeretnék újítani, mert az első és jelenlegi DS112j már kicsinál a lassúságával. Nem mai darab.
Szolgál rendületlenül, szeretem. Sosem volt gyors, sajnos fogalmam sem volt anno mikor megvettem milyet kellene vennem csak hogy Synologynak kellett lennie, persze nem voltam eleresztve sem. De kattintás után 10-20 mp-t várni hogy történjen valami, valljuk be nem a mai rohanó világra való.
Jelenleg egy Friss IronWolf van benn 2TB. De van egy 2 évet futott WD red-is mostmár mint tartalék.
Talán backup NAS-nak használom majd.

Amire használnám:
- fájl tárolás ( doksik, fényképek, minden ami manapság összejön )
- PC-k backup
- Telefon mentések
- Torrent ( heti 4-5 max )
- fájl megosztás ( LAN; internet )
- Windowsban felvenni hálózati meghajtóként megosztott mappákat
- 4K letöltött filmek TV-re, laptopra streamelése
- Gondolkodom a VPN-en ( nagyobb (???) biztonság távoli elérésnél)
- 1-2 IP kamera időszakos rögzítése ( de ez egyáltalán nem biztos )

A hálózat gigabites itthon.
Szeretnék 2 lemezesre váltani, de eléggé keskeny a buksztárca.
Így 1 és kétlemezes is a képbe került: DS118; DS220j
A j sorozattal nem szeretném megégetni magam hogy lassú. Hasonló élményt szeretnék, mint egy átlagos PC-n, hogy "ahova kattintok oda lép". Mert a mostani menüjében lépkedni egy örökké valóság és a kicsivel jobb teljesítménynél jobbat szeretnék.

Köszönöm előre is.
tarcsizoli

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2020.11.19. 19:18

HIJ írta:Ma vettem egy új DS920+ -t a (moderálva)-tól. Sajnos csak a beüzemelésnél néztem rá a számlára, hogy csak egy év garit adtak rá...

Ehhez a NAS-hoz vélhetően semmi köze a hazai hivatalos Synology-kereskedőknek, így nekünk se. Nálunk ITT, a Synology oldalán meg ITT láthatod a hivatalos partnereket. Ahol Te vásároltál, az egyik listán sem szerepel, így bizonyosan nem kaptál hozzá a disztribútorhoz (azaz hazai szervizhez) tartozó garanciajegyet, és nem kaphattál 4 év garanciát sem. Gondolom a kereskedő saját garancialevelét kaptad, így hazai garanciád sem lesz, ha esetleg az adott bolt megszűnik.
Biztosan nem kaptál az oldalunkhoz hozzáférést biztosító regisztrációs kártyát sem, így nem olvashatod a Terméktámogatás oldalunk cikkeit, de a fórumhoz sem férsz hozzá, ezért csak a vásárlás előtti kérdéseknél tudtál most is posztolni.
Én nem tudom, miért nem hivatalos kereskedőtől, 4 (nem 3) év haza garanciával, terméktámogatással vásárolsz, és főleg, miért csak otthon veszed észre, hogy 1 év garanciát kaptál. Fura, mert az oldalunkat azonnal megtaláltad, még a vásárlás napján, így láthattad volna eddig is, hogy érdemes figyelni, hol vásárolsz. Sajnálom, de mi nem tudunk segíteni, sem a garancia, sem a későbbi használat során.
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!