Köszi, a gyors választ!
"Nem lehet olyat, hogy a lemezek csak egy részét használod RAID1-ben (tükrözve). 2-lemezest NAS-t a legtöbben RAID1-ben használnak, a helyedben ezt tenném."
A problémám az, hogy a személyes dolgok (amikről szeretnék biztonsági mentést) jelenleg fél TB-t sem foglalnak, ellenben a full HD filmek zabálják a tárhelyet, amiről meg nekem felesleges a biztonsági mentés...hogy az eredeti példámnál maradjak, 2 db 3 TB-os lemez esetén lenne 1 TB személyes adat, RAID1-ben maradna 2 TB a filmeknek (ami elég hamar betelne), ellenben ha a filmek nincsenek megtükrözve akkor 4 TB (ami sokáig elég lenne), nincs erre valamilyen megoldás? Akár a bővíthetőség rovására (valószínűleg ha bővítenék, az akkor egy több lemezes NAS lenne). Volt egy "RAID1 és JBOD egyszerre" topik??? (ami nem tudom mit jelent)
"Ahogy látom nem hálózati lejátszós hangprojektorod van, így arra nem „küldesz át” semmit mobilról. Persze, rákötheted a telefont a fülhallgató-kimenetén, de ez kényelmetlen. Akkor inkább egy DLNA-kompatibilis zenelejátszót javasolok a fentebb linkelt cikkünk alapján (jelenleg 13 900 Ft-tól)."
Szerintem félreértetted (a telefonról Bluetooth-on tudok küldeni a hangprojektorra), arra lennék kíváncsi, hogy a telefont (DS Audió programmal) tudom-e "távírányítóként" használni, hogy a NAS a NAS-on lévő zenéket, vagy lejátszási listákat lejátssza és az USB kimenetén "kiküldje". Ha szerencsém van, akkor az USB-n keresztül közvetlenül a hangprojektorra (mivel a hangprojektoron van USB bemenet), ha nem ismeri fel, akkor meg vennék egy USB-s hangkártyát, az menne a NAS-ba és arra kötném rá a hprojektort Jack-en keresztül...
"Nem routerrrel osztjuk el az ethernetet, hanem switch-csel. A routerekbe is általában egy 4-portos switch van beépítve. Pár ezer forintért kapsz 5- és 8-portos switchet otthonra."
Jelenleg amúgy is van egy plusz WiFi routerem (ami a nappaliban szór), gondoltam azt használnám, vagy inkább jobb egy "sima" switch? (mi tudom én? nem kavar be az IP cím kiosztásba...?)
Köszi!