USB Station 2 vásárlás

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: USB Station 2 vásárlás

HozzászólásSzerző: kokixy » 2011.09.12. 10:15

Helló.
Most tervezek egy USB Station 2-t vásárolni, de kicsit elbizonytalanít, amit néhány helyen olvastam.
Nekem igazából teljesen átlagos otthoni felhasználásra kellene. Van 2 db 1,5 TB-os külső winchesterem (NTFS, tele adattal), azokat kötném rá, számítógépről mókolnék rajtuk (másolgatás, áthelyezgetés, törölgetés), TV-ről/iPhone-ról/iPad-ről filmet néznénk róluk (néha esetleg MKV-t is) és időnként 1-2 torrent is futna rajta. Valahol (talán ezen a fórumon) azt olvastam, hogy 20 torrent file-t kezel, máshol 5-öt írnak, megint máshol pedig azt, hogy ha 1-nél többet elindítok, akkor belassul az egész, meg hogy felfelé nem is nagyon tölt. Akkor most mi lehet az igazság?
Ja, és annak mennyi a valóságalapja, hogy párhuzamosan nem nagyon fut rajta több dolog? Tehát mondjuk működik-e az, hogy a háttérben futtat pár torrent letöltést, közben megy a TV-n egy film, én meg esetleg épp rámásolok valamit számítógépről, vagy ennyi dologtól már megfekszik? Mennyire szűk keresztmetszet az a 800 MHz és a 128 MB memória?
A DS110j a másik kiszemelt (sajnos anyagilag max. ennyi fér bele), de ha jól értelmezem, hardverileg ugyanaz a kettő, csak ebbe bele lehet eszkábálni egy belső winchestert is, amire nekem nincs igazán szükségem, tehát ha azt venném, ugyanott lennék a problémáim szempontjából.
Köszönöm előre is a segítséget.
kokixy

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.06.14. 09:00

Erre nem tudok biztosat mondani. A ház elektronikájától függ, hogy hogyan működik majd, azt meg nem ismerem, tapasztalatunk nincs. Régebbi WD-kel volt csak gondunk.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DonCosta » 2011.06.11. 13:32

Gandalf írta:...általánosságban tartózkodj a névtelen külső házaktól, és a lemezzel együtt kapható WD megoldásoktól.

Szia!

Egy USB Station 2 vásárlásán töröm a fejem. Az alapötlet egy NAS volt, de úgy alakult, hogy kaptam ajándékba egy USB-s 1,5 TB Samsung külső vinyót (G3 Station) Ezt nem akarom eladni és szétszedni sem, mert akkor ugrik a 3 év gari. Így a NAS-ba nem tudnám beszerelni ezért jött az ötlet, hogy USB megoldást keressek. A problémám az, hogy a fenti mondatod elbizonytalanított, hogy ezek a kész külső vinyós megoldások lehet hogy nem igazán jók az USB Station-höz. A Samsungokra is igaz ez az állítás amit a WD-ra írtál, vagy le fogja állítani a vinyót ha nem használja? Jelenleg a számítógépre kötve pár perc (nem tudom pontosan mennyi) tétlenség után leáll és alig fogyaszt valamit.
A leírás alapján úgy tűnik megfelelne a céljaimnak egy ilyen készülék, csak nem szeretném ha vásárlás után derülne ki, hogy nem jó hozzá a vinyóm ami miatt végül ezt veszem.

Köszönöm előre is a választ!

Üdv: DonCosta
DonCosta

HozzászólásSzerző: janes65 » 2011.03.20. 13:44

Gandalf írta:
janes65 írta:2.5" külső merevlemez az honnan kapná a tápot ?
kell venni egy aktív USB Hub-ot hozzá ?
Melyik gazdaságosabb vagy ajánlott 2.5" VS 3.5" külső merevlemezt venni a USB Station 2 -hoz ?

A 2,5"-es lemezek általában az USB portról kapják az áramot. Ha kevés nekik, akkor soknál lehet külső tápot használni, vagy amit írtál, tápos USB HUB-ot. De addig ne vegyél ilyet, amíg nem próbáltad ki, hogy működik-e anélkül is. A 3,5"-es lemezek gazdaságosabbak, ha a MByt/forint arányt nézzük, nem beszélve arról, hogy akár 3 TB-os méretben is léteznek már. Viszont többet fogyasztanak, és hangosabbak...

Szia azért gondolkodok 2.5" lemezben mert kevesebbet fogyaszt vagy akkor már nem ha USB Hub-ra lenne kötve ?
meg csendesebbek is a 2.5" lemezek ezt olvastam már . Még egy kérdés Samsung 1TB USB 3.0 lemezt néztem ki, a gépem tudja amúgy a USB 3.0 szabványt ,szerinted ez jó lenne a USB Station 2 ?
janes65

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.03.18. 21:27

janes65 írta:2.5" külső merevlemez az honnan kapná a tápot ?
Melyik gazdaságosabb vagy ajánlott 2.5" VS 3.5" külső merevlemezt venni a USB Station 2 -hoz ?

A 2,5"-es lemezek általában az USB portról kapják az áramot. Ha kevés nekik, akkor soknál lehet külső tápot használni, vagy amit írtál, tápos USB HUB-ot. De addig ne vegyél ilyet, amíg nem próbáltad ki, hogy működik-e anélkül is. A 3,5"-es lemezek gazdaságosabbak, ha a MByt/forint arányt nézzük, nem beszélve arról, hogy akár 3 TB-os méretben is léteznek már. Viszont többet fogyasztanak, és hangosabbak...
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janes65 » 2011.03.18. 07:39

janes65 írta:Köszi a választ ,akkor úgy képzeljem el .hogy ha megveszem akkor lesz a USB Station 2 és arra külön rákötve a külső merevlemez ?
Merevlemez terén meg Samsung ,Seagate / lehet nem jól írtam / e kettő közül választok hozzá .
Ja még egy kérdés akkor az sem számít ugye 2.5" vagy 3.5 " a külső merevlemez ?
Különben te melyiket ajánlanád ?

2.5" külső merevlemez az honnan kapná a tápot ?
janes65

HozzászólásSzerző: janes65 » 2011.03.16. 12:53

Köszi a választ ,akkor úgy képzeljem el .hogy ha megveszem akkor lesz a USB Station 2 és arra külön rákötve a külső merevlemez ?
Merevlemez terén meg Samsung ,Seagate / lehet nem jól írtam / e kettő közül választok hozzá .
Ja még egy kérdés akkor az sem számít ugye 2.5" vagy 3.5 " a külső merevlemez ?
Különben te melyiket ajánlanád ?
janes65

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.03.16. 10:57

A merevlemez típusa mindegy, hiszen külső lesz, azaz a lényeg csak az, hogy a külső USB-s ház elektronikája kompatibilis legyen az USB Station 2-vel. Azt nem tudom megmondani, hogy mely gyártók házaival lehet gond, általánosságban tartózkodj a névtelen külső házaktól, és a lemezzel együtt kapható WD megoldásoktól.
Lehet több partíció a lemezen, ahogy írtad, csak szerintem felesleges. A letöltés megy egy adott mappába, és ennél jobban minek szétválasztani? Ha két, vagy több partíciód lesz, akkor mindegyiken lesz majd előbb utóbb valamennyi szabad hely, amit nem tudsz használni, pedig ha csak egy lenne, akkor ezek az apróbb helyek már normálisan használható méretűvé adódnának össze. Szóval én nem partícionálnám, de lehet. A különböző partíciókhoz lehet egyébként a hálózati hozzáférési jogokat beállítani, tehát igazából csak akkor van értelme a partícionálsának, ha különböző jogosultságokat és felhasználókat akarsz használni.
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janes65 » 2011.03.16. 10:41

Gandalf írta:Tessék?

Szia
Az a kérdésem előszór is milyen merevlemezt típust gyártott ajánlasz venni a USB Station vásárlása esetén ?
És még az lenne a kérdésem amit vásárolok merevlemezt azt meg lehet osztani ,egyik patrición adatott szeretnék elmenteni,a másikon meg letöltés - feltöltés ,fajmegosztása ?
janes65

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.03.16. 08:16

Tessék?
Gandalf
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!