DSM3.2 kérdések

Az első Synology NAS vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Synology termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topik minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után. Ha van már Synology-d, kérdezz bent a fórumban, ne itt (akkor is, ha újat vennél)!
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: DSM3.2 kérdések

HozzászólásSzerző: IRO » 2011.09.26. 17:19

Én kérdeztem vásárlás előtt, de hátha mást is érdekel :)

A Download Redirector rábírható interneten keresztüli működésre is:
Első indítás és bekonfigurálás után át kell írni a registryben az ip címet a DDNS-esre.
Így most működik helyi subnetből és interneten keresztül is!
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.09.20. 16:03

Természetesen igazad van, lehet megosztások között is backupolni már. A Time Backup nem az, mint a Time Machine az Apple-nél, illetve talán annak a koppintásának nevezném. Megorzi a korábbi mentéseket is, amíg van hely, így időben vissza tudsz menni egy korábbi állapotra.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: IRO » 2011.09.20. 14:46

Ez alapján nem lehetséges, hogy mégiscsak menthetek saját belső lemezre?:
http://www.synology.com/dsm/backup_server.php?lang=us
A Local Backupnál írja, hogy a cél lehet egy másik megosztás is...

Illetve talán a Time Backup az ami Nekem kell? (Erről valamiért azt hittem csak Mac-ra jó, sosem olvastam el)
Azt szeretném, hogy legyen mondjuk egy héttel régebbi mentésem, ahol megtalálom a gépről véletlenül letörölt állományokat.
IRO

HozzászólásSzerző: IRO » 2011.09.19. 10:51

Köszi a válaszokat, megrendeltem a DS211-et.
Ha megjött, akkor a többit már kitalálom :)
IRO

HozzászólásSzerző: Gandalf » 2011.09.16. 23:03

Nem tudok „régi panaszokról”, így ezek aktualitását sem követjük. A rendszer lemezen és a ROM-ban is van, frissítéskor mindkét helyre ír. Nem tudok olyan hibáról, hogy újra kellene telepíteni. Ha arra gondolsz, hogy lemezhiba esetné mi van, akkor természetesen nem kell semmit újratelepíteni RAID-es NAS esetén. Mindig tudott RAR-t kicsomagolni. A belső torrent kliensben 20 torrent fthat egyszerre. A Download Redirectoban torrent fájlt, vagy linket kell megadnod. Azt nem tudo, hogy mi van ha Explorerben ezzel a programmal akarod megnyitni a linket, nem használok ilyet. Mindazt be lehet állítani a DR3-ban, amit az admin felületen a Download Station-ben. A DR3 csak helyi hálón megy. A Transmission-nek saját GUI-ja van, miért kellene a Synology-félével használni? Lehet egyszerre aktív a Download Station és a Transmission, de hülyeség. Nem tudom, melyik az a processzor, ami teljesen ki tudja használni a 80/2-ös netet, de szerintem mindegyik Ghz fölötti. Illetve gondolom sok mindentől függ, biztos nem mindegy, hány helyről kell letölteni egyszerre egy fájlt. DLNA az egy buta protokoll. Ha teheted, NFS-t tudó lejátszót vegyél. A lejátszótól függ, hogy van-e szülői felügyelet, a NAS-nak nincs köze ehhez. Tudtommal a NAS megosztását csak külső eszközre lehet menteni, belső megosztások nem szinkronizálhatóak. használj RAID-et. Megteheted, hogy egy kis kötet RAID-es, a többi meg nem, akár két lemez esetén is. Az USB-s lemeztől függ, hogy mekkora az áramfelvétele. Az előlapi portok 1A-t tudnak, a hátlapiak a szabvány 0,5A-t. Két portról is lehet áramot venni, ha van ilyen kábel a lemezhez. A rendszer által (pl. a DLNA szerver által, PhotoStation által kezelt) mappák az első köteten lesznek. A letöltés bárhol lehet. eBook letöltőről nem tudok, nem is hinném, hogy ilyen programnak NAS-on lenne praktikus futnia. De ha akar, fejleszthet rá bárki, egy QPKG formájában.
Synology-forum.hu adminisztrátor
Gandalf
Adminisztrátor

DSM3.2 kérdések

HozzászólásSzerző: IRO » 2011.09.16. 09:21

Sziasztok,

2 vagy 4 lemezes Synology NAS-t szeretnék, legalábbis az eddig összeszedett infók szerint.
Egy csomó teszten, kezelési utasításon, és fórumon vagyok túl, mégis maradt néhány kérdésem. Elég nehéz összeszedni, hogy a régi panaszok közül mit javítottak az új szoftverben, mi változott. Jó lenne egy összeszedett lista ezekről a leendő vásárlóknak!

Általános kérdések:
Az oprendszer valamelyik winchesteren van? Tehát hiba esetén újra kell telepíteni? Ha igen, mennyi helyet foglal el? Ugyan ez így hülyeségnek hangzana, de az 1MB flash, és az hogy lemez nélkül nem működik erre enged következtetni. Vagy van valami saját tárhely a rendszernek?
Tud már rar-t is kicsomagolni, ugye? Nem csak zip-et?

Torrent:
Hány darabot adhatok a listához, és hány lehet aktív?
A Download Redirector(DR3) tudja azt, hogy egy torrent fájlnál a böngészőben(IE) a megnyitást kiválasztva elindul és hozzáadja a letöltésekhez? Vagy előbb le kell tölteni, és utána hozzáadni?
A DR3-ban is ki lehet-e választani, hogy mely fájlok töltődjenek le?
A DR3 tényleg csak helyi hálózaton működik, interneten keresztül már nem?
Ha felrakom a transmissiont azzal már nem működik együtt a "redirector"? Akkor hogyan lehet kényelmesen(!) hozzáadni a torrenteket a listához, úgy hogy mindjárt kiválasztom, hogy mit töltsön le belőle?
Lehet egyszerre aktív a Download Station és a Transmission is?
Melyik az a legkisebb proci, amelyik egy 80/25-ös netet teljesen ki tud használni letöltésnél és seedelésnél is?

Media streaming:
DLNA-val van rá megoldás, hogy a gyerekek lejátszója ne lássa az összes filmet? Vagy ez csak CIFS-t tudó lejátszóval oldható meg? Valamiféle parental control funkcióra gondoltam.

Backup:
Diskstationon belül van rá lehetőség, hogy két mappát mondjuk hetente szinkronizáljak? Arra gondoltam, hogy nem lenne RAID, csak külön kötetek, és így mindig lenne egy héttel régebbi mentés. Vagy ez csak külső USB-s winchesterrel oldható meg?
Lekezel 2,5 colos tápnélküli külső HDD házat, vagy csak tápos jó az USB portba?
Ha két külön diskem van RAID nélkül (talán Basic?), akkor minden fontosnak(kötelező könyvtárak) az elsőn kell lennie, vagy szétoszthatom, hogy mondjuk zene az egyiken, letöltések a másikon?

Egyéb:
Van-e valamiféle ismert kiegészítő ebookok kezelésére. Olyasmire gondoltam mint a Calibre beépített Content Servere, onnan a Kindle-vel simán le tudom tölteni a könyveket.

Kicsit sok kérdés lett, de szerintem még nem is jutott minden eszembe, bocsi :)

Előre is köszi a türelmet, ha valaki végigolvassa!
IRO

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!